Як поставити батьківський контроль на Айфоні: основні параметри та процес їх налаштування

Сучасна дитина прагне користуватися смартфоном, і позбавити її цього гаджета буде неправильно, адже всі навколо використовують подібні пристрої. Ваші син або дочка так пізнають світ, підтримують комунікації з друзями, навчаються, грають, знімають своє життя тощо. Однак для дитини вкрай важливе і живе спілкування, тому користування смартфоном має бути обмежене. І допоможе у цьому дуже корисна функція iOS під назвою “батьківський контроль”. Компанія Епл потурбувалася і про дітей, і про батьків, зробивши відповідні розробки. Далі розповімо, які у цієї опції можливості та як її налаштувати на iPhone.

Apple ID для айфона вашої дитини

На новенькому смартфоні від Епл налаштування потрібно почати зі створення облікового запису. Зверніть увагу, що незалежний акаунт дозволяється реєструвати лише з 18 років. На пристроях з ОС Андроїд цей поріг – лише 13 років. Однак “яблучна” техніка відрізняється від іншої.

Для створення Apple ID для дитини необхідно зайти в меню "Налаштування", потім вибрати "Apple ID" і "Сімейний доступ". Далі потрібно виконати інструкції на екрані та натиснути "Почати роботу", а потім – "Запросити членів сім'ї". Це дозволяє створити групу для підключення членів родини.

Тепер слід перейти в "Налаштування", "Apple ID", "Сімейний доступ" і вибрати опцію додати члена родини, після чого програма дозволить створити дитячий запис. Потім натисніть "Продовжити". Після цього на екрані відобразяться інструкції. Виконуючи її, можна завершити налаштування. 

Що таке батьківський контроль iOS і як його встановити?

Для встановлення контролю над айфоном дитини розроблена програма "Екранний час", яка показує дорослим кількість часу, який дитина провела у телефоні, додатках, соцмережах тощо. Для активації цієї функції потрібно виконати такі кроки:

  • зайти в "Налаштування", "Екранний час";

  • вибрати увімкнути екранний час, а далі – "Продовжити", “Це [пристрій] моєї дитини”;

  • створити унікальний код пароль, який раніше не використовували. 

Після активації на екрані контролюючого пристрою можна побачити звіт про кількість часу, проведеного у смартфоні, програмах та веб-сайтах, які відвідувала дитина. Це дозволить контролювати, які ресурси цікавлять ваших дочку або сина, і бути в курсі, чим вони живуть і що їх турбує.

Обмеження доступу до небажаного контенту

Звичайно, в Інтернеті повно контенту, який не просто небажаний для дитини, але може нанести їй психологічну травму. Тому батьки мають налаштувати параметр "Контент і конфіденційність" у меню "Екранний час". Його просто потрібно перевести в активний стан. Також тут можна провести тонке налаштування обмежувальних заходів і відмітити дії та програми, які будуть обмежені. 

Переходимо до розділу "Дозволені програми" та вивчаємо список зі встановлених програм, навпроти яких ставимо відмітку про її доступ. У розділі "Обмеження контенту", "Веб-вміст" вибираємо один з варіантів: 

  • "Необмежений доступ";

  • "Тільки дозволені веб-сайти";

  • "Ліміт сайтів для дорослих".

Через меню "Контент та конфіденційність" також потрібно заборонити онлайн-покупки. Будь-які замовлення мають проводитися під наглядом дорослих.

Зробивши це просте налаштування, батьки допоможуть своїй дитині стати відповідальним користувачем IT світу, захистять її від негативного впливу, а також привчать до гігієни користування смартфоном. Це дозволить у майбутньому уникнути залежності від гаджетів і багатьох психоемоційних проблем. А дитина зрозуміє, що батьки дбають про її безпеку, спокій і гармонійний розвиток.

 

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"