eSIM: що це таке і як працює?

Віртуальна сім карта - для чого потрібна

eSIM представляє собою віртуальну сім-карту, що вбудована у смартфон, розумний годинник або планшет. Коли є цифрова сімка, потреба у фізичній сім-карті відпадає. Вся інформація зберігається в міні чипі всередині телефону. Як і звичайна карта, вона має ідентифікатор, пов'язаний із конкретним обліком у мобілці. 

При наявності eSIM із втратою гаджета можна легко заблокувати або відновити рахунок, а також контакти. Така сімка особливо актуальна для невеликих пристроїв, у яких кожен міліметр має значення. Перемикатися з одного оператора на інший дуже легко. Можна мати на своєму смартфоні два або більше номерів різних операторів з вигідними тарифами. eSIM обирають люди, які постійно бувають за кордоном або хочуть розділити особисті та робочі номери на одному телефоні.

що таке є сім

Проте зверніть увагу, що не кожен смартфон підтримує таку технологію.  Її можна побачити в девайсах від Apple (айфонах, айпадах та Apple Watch LTE), Google Pixel 2 та новіших, Samsung Galaxy, Huawei, Xiaomi 12T Pro, Motorola Razr. Щодо мобільних операторів, в Україні цю функцію підтримують Київстар esim, Vodafone esim та esim lifecell.

Задачі, які вирішує esim

Маючи цифрову сім-карту, ви можете вирішити ряд питань, а саме:

  • обійтися без отворів у смартфоні;

  • отримати високі стандарти вологозахисту гаджету;

  • мати гнучке настроювання тарифного плану;

  • можна створювати до 5 номерів на одній електронній картці;

  • esim не піддається фізичному зносу;

  • безпека при втраті гаджета буде вищою.

Наразі технологія лише набирає популярності, але все більше і більше користувачів бажають перейти на eSIM. Можливо, і тобі захочеться цифрувати свою сімку?

Як працює esim

Маленький чип, вбудований в телефон, функціонує так само, як і фізичний аналог. Невеликий обсяг пам'яті, що перезаписується, може зберігати мобільні мережеві дані. Для залучення eSIM потрібен скан QR-коду або ручне прописування даних, які надає оператор, щоб запустити послуги. Головне у цих даних – шестизначний код, який необхідно просканувати за допомогою свого смартфона та активувати eSIM. Після цього смартфон буде готовий до використання ще одного номера.

Основний плюс цифрової картки – можливість перезаписування даних, адже при зміні оператора не доведеться заморочуватися з фізичною сімкою. Коли виникне потреба у зміні оператора, новий просто перезапише відомості eSIM про мережу. Це займає небагато часу, і можна користуватися новим номером.

eSim в Україні та як це працює

Кожна віртуальна карта може зберігати декілька мережевих профілів одночасно, між якими можна перемикатися без виймання та заміни фізичної сім-картки. Можна віддалено керувати своїми профілями eSIM: додавати або видаляти послуги без прив'язки до смартфона.

Чи підтримує мій смартфон eSIM?

Щоб дізнатися, чи підтримує телефон eSIM, потрібно зайти на офіційний сайт виробника і знайти характеристики свого девайса. Там і буде ця інформація. Деякі бренди дозволяють побачити дані про цифрову сімку безпосередньо у налаштуваннях гаджета. Перевір свій смартфон, можливо, він теж підтримує віртуальну картку і може спростити тобі користування улюбленим девайсом.

 

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"