Нові фішки macOS Sonoma від Apple

 

Тепер користувачі Mac можуть оцінити нові функції macOS Sonoma. Оновлення  покращує роботу Mac у всіх аспектах — від персоналізації до продуктивності та ігор.

macOS Sonoma —  безкоштовне оновлення програмного забезпечення, яке удосконалює роботу та розваги на Mac. Покращенні функції, такі як віджети робочого столу, нові екранні заставки, оновлення для відеоконференцій і Safari, а також оптимізовані ігри, роблять Mac ще більш продуктивним, зручним та захоплюючим.

 

macOS Sonoma mac

 

 

macOS Sonoma:нові можливості для персоналізації робочого столу 

У macOS Sonoma віджети можна додавати на робочий стіл, де вони будуть відображатися на шпалерах, коли інші вікна відкриті. Віджети також можуть виконувати різні завдання, такі як створення нагадувань, відтворення медіафайлів і керування розумним будинком. Завдяки Continuity користувачі можуть навіть додавати віджети зі своїх iPhone на робочий стіл Mac.

Також варто оцінити нову добірку екранних заставок, які показують уповільнені відео з деяких із найкрасивіших місць у світі. Ці відео включають в себе горизонт Гонконгу, пісковики Долини монументів в Арізоні та пагорби Сономи в Каліфорнії. Після того, як екранна заставка завершиться, вона плавно перетвориться на шпалери робочого столу.

 

macOS Sonoma general motion

 

 

Покращені функції  відеоконференцій

Тепер macOS Sonoma дозволяє користувачам ефективніше презентувати та ділитися своїми почуттями.

За допомогою Presenter Overlay ти можеш залишатися в кадрі під час презентації, а функції Reactions — додавати веселі 3D-ефекти використовуючи жести рук.

 

video macOS Sonoma

 

 

macOS Sonoma: ігровий досвід на новому рівні

macOS Sonoma - це революція в ігровому досвіді на Mac. Ігровий режим, який є частиною цієї нової операційної системи, забезпечує стабільнішу частоту кадрів і значно зменшує затримку введення та звуку. Це означає, що ти можеш насолоджуватися плавним і безперебійним ігровим процесом, навіть у найвимогливіших іграх, використовуючи бездротові ігрові контролери та AirPods.

macOS Sonoma забезпечує бездоганну роботу найпопулярніших ігор, включаючи DEATH STRANDING DIRECTOR'S CUT, Stray, Layers of Fear і SnowRunner.

 

games macOS Sonoma

 

 

macOS Sonoma пропонує ряд додаткових оновлень, які покращують продуктивність та досвід використання:

  • У Notes можеш переглядати PDF-файли та скановані документи, а також створювати посилання між нотатками.

  • У Passwords разом з друзями і колегами можеш спільно використовувати набір паролів, а одноразові коди підтвердження тепер автоматично заповнюються в Safari

  • У Messages пошукові фільтри та нові Live Stickers полегшують спілкування, а в Нагадуваннях інтелектуальні списки покупок допомагають організувати щотижневі поїздки до магазину.

  • Клавіатура Autocorrect отримує оновлення з моделлю мови трансформатора, яка покращує точність, а диктування забезпечує розпізнавання мовлення наступного рівня.

  • Новий високопродуктивний режим у програмі «Спільний доступ до екрана» забезпечує неймовірно швидкий віддалений доступ.

 

macOS Sonoma сумісна з наступними пристроями Mac:

iMac і Mac Pro від 2019 року випуску або новішої версії

MacBook Pro і MacBook Air від 2018 року випуску або новішої версії

Mac mini від 2018 року випуску або новішої версії

iMac Pro від 2017 року випуску або новішої версії

Mac Studio від 2022 року випуску

macOS Sonoma вже доступна для всіх безкоштовно. Щоб оновити свій Mac, перейди в Налаштування та натисни "Оновлення системи". Нові функції чекають на тебе!

Цікавишся оновленнями ? Переходь за посиланням щоб дізнатися більше про iPadOS 17.

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"