Топ корисних функцій iPhone, про які тобі потрібно знати

Власники «яблучної» техніки часто не до кінця знають її можливості. А дарма, цей неймовірний пристрій має багато цікавих та корисних функцій. Розглянемо їх докладніше.

Що таке Apple Pay: налаштування та використання

Платіжна система, за допомогою якої можна оплачувати товари в магазинах, просто приклавши мобільний пристрій Apple до термінала, може замінити банківські карти. Працює у супермаркетах, торговельних центрах, різних закладах, у метро. А ще Apple Pay працює в авіарежимі, коли немає інтернет-з’єднання. 

Щоб провести оплату, у тебе має бути iPhone 6 і вище. Потрібно двічі натиснути кнопку Home і ввести пароль, піднести пристрій до терміналу та побачити повідомлення про сплату. Працює така платіжна система з популярними банками України, такими як Монобанк, Приват, Ощадбанк, ОТП та іншими.

Резервна копія в iCloud: навіщо потрібна

Резервне копіювання даних iPhone дозволяє зберегти їхню копію у разі заміни, втрати або пошкодження пристрою. Для активації такої функції перевір підключення до мережі Wi-Fi, перейди до меню «Налаштування» > (твоє ім’я), вибери iCloud та «Резервна копія в iCloud». Після цього потрібно натиснути «Створити резервну копію». Якщо з’явиться попередження, що для резервного копіювання не вистачає місця, придбай додаткові гігабайти у сховищі iCloud, дотримуючись інструкцій на екрані. 

AirDrop: корисна опція для передачі файлів

AirDrop – це зручний спосіб швидкої передачі фотографій та відео між різними пристроями Apple. Проте зверни увагу, коли ти надсилаєш медіафайли AirDrop, вони можуть бути автоматично оптимізовані під гаджет одержувача. Це може призвести до зниження якості фото або відео. Але цього можна уникнути, якщо дотримуватися такого алгоритму:

  • обери потрібні фото або відео;

  • натисни «Поділитися» та вибери AirDrop для передачі файлів;

  • після вибору файлу у вікні передачі натисни «Параметри» у верхній частині дисплея;

  • у вікні вибери «Поточний», «Окремі фото» та «Всі дані знімка для передачі в оригінальному форматі»;

  • натисни «Готово» та надішли файл одержувачу.

Цей метод дозволить тобі відправляти оригінальні файли RAW замість їхніх оптимізованих версій у форматі JPEG.

Що таке сімейний доступ? 

Завдяки цій функції шість членів сім’ї можуть легко користуватися спільною музикою, фільмами, телепередачами, програмами, книгами, передплатами та іншим корисним контентом без спільного використання Apple ID. Один дорослий член родини – організатор групи – може налаштувати функцію «Сімейний доступ» для своїх близьких за допомогою свого iPhone. Для цього потрібно перейти в меню «Параметри», своє ім’я, «Сімейний доступ», а потім – «Налаштувати родину». Після цього, дотримуючись інструкцій на екрані, можна створити групу та запросити до неї членів родини.

 

Екранний час та його налаштування

Опція показує, скільки часу ти проводиш у різних додатках, соцмережах, на вебсайтах тощо. Для увімкнення функції «Екранний час» перейдіть у меню «Параметри» – «Екранний час», виберіть «Активність у програмах і на вебсайтах», а потім – «Ввімкнути Активність у програмах і на вебсайтах». Згодом ти побачиш звіт про користування пристроєм, додатками та сайтами. Він доступний через опцію «Показати всю активність». Тут можна переглянути використання пристрою, встановити ліміти для найчастіше використовуваних програм, а також дізнатись, скільки разів пристрій брали в руки або на нього надходили сповіщення. Якщо це пристрій дитини, можна налаштувати функцію «Екранний час» з обмеженням.

Режим «Не турбувати»: використання під час роботи та сну

Суть цього режиму полягає в можливості включити обмеження на вхідні дзвінки та повідомлення від усіх абонентів в певний проміжок часу. Активується режим «Не турбувати» можна у налаштуваннях iOS-гаджетів. При цьому можна встановити допуск обраним контактам. Для цього в розділі «Допуск викликів» вказуєте абонентів з категорії «Вибране», на яких дія режиму не поширюватиметься.

При активації опції «Не турбувати» всі абоненти, крім тих, кому ти відкрив доступ, при спробі додзвонитися тобі будуть чути короткі гудки. Але після активації екрану iPhone повідомить тобі про пропущений виклик і повідомлення. 

Корисна функція «Знайти iPhone» 

Чи можна знайти iPhone? А якщо він вимкнений? Так, можна, за допомогою Локатора. Для цього зайди до свого облікового запису iCloud з іншого пристрою, клікни «Знайти мій iPhone» та відтворити звук. Так ти зможеш знайти пристрій в межах квартири або кімнати. Якщо гаджет загублено, в Локаторі також можна побачити його актуальне місцезнаходження, але за умови, якщо телефон увімкнений та має доступ до інтернету. При втраті пристрою може допомогти служба підтримки Apple, яка відстежує айфон за допомогою його унікального серійного номера.

Але зверни увагу, якщо твій iPhone не пов’язаний з Apple ID та не має увімкненої функції пошуку в Локаторі, знайти його буде майже неможливо.

Приватність та безпека твого айфону

Щоб скористатися перевагами функцій забезпечення конфіденційності й безпеки, вбудованих в iPhone, дотримуйся таких рекомендацій

  • встанови надійний пароль;

  • використовуй Face ID або Touch ID;

  • увімкни функції «Де iPhone» та «Захист викрадених пристроїв»;

  • можна увімкнути функцію "Застереження щодо неприйнятного вмісту"

Використання функції «Вхід з Apple» захищає ваш пристрій за допомогою двофакторної автентифікації й обмежує інформацію про вас.

Двофакторна автентифікація

Ця функція запобігає несанкціонованому доступу до облікового запису Apple ID. Для її активації:

  • перейди у «Параметри», натисни своє ім’я, «Вхід і безпека»;

  • натисни «Увімкніть двофакторну автентифікацію», а потім – «Продовжити»;

  • введи довірений номер телефону й натисни «Далі»;

  • введи отриманий код у відповідне поле на своєму айфоні.

Двофакторна автентифікація для Apple ID доступна в iOS 17, iPadOS 17, іOS X 13 або пізніших версіях.

Вивчай та використовуй всі можливості свого мобільного помічника та покращуй рівень свого комфорту.

 

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"