Який MacBook вибрати у 2022 році?

Хай! Певно ти вже сумував за новими розборами від Fopi Blog. Сьогодні ми розповімо тобі, який MacBook вибрати у 2022 році? Та чим взагалі відрізняється М1 від М2? Та спершу про все по порядку.

Apple представила новий M2 MacBook Air 2022. Компанія анонсувала свій найпопулярніший MacBook з новими внутрішніми компонентами та новим дизайном. Поряд із MacBook Air M2 компанія також представила новий 13-дюймовий MacBook Pro з тим же чипом M2. Маки еїр на М2 можуть бути з оперативою до 24 Гб, а MacBook Pro до 32 ГБ швидкої уніфікованої пам’яті, прискоренням ProRes і до 20 годин автономної роботи.

Який MacBook на M2 вибрати у 2022 році?

MacBook Air 2022 на М2. Що нового? 

Безумовно, головне місце на презентації заліза 2022 було відведено MacBook Air 2022. Новий ноутбук отримав не лише новий процесор, а й новий дизайн, порівняно з попередніми моделями. MacBook Air відрізняється новим вражаюче тонким дизайном у чотирьох привабливих кольорах: Space Gray, Silver, Starlight та Midnight. Збільшений 13,6-дюймовим дисплеєй Liquid Retina, HD-камера 1080p. Крім двох USB-C Apple і 3,5 мм, Apple повернула в серію Air MagSafe-порт для швидкої зарядки. 

Чим відрізняється М1 від М2?

Більший екран та потужність процесора М2 дозволяють вирішувати досить великий спектр завдань. Завдяки тому, що новий чип підтримує механізм Media Engine, який був представлений у М1 Pro та M1 Max для обробки, кодування та декодування відео, включаючи відео ProRes, продуктивність MacBook Air підійде для фотографів та відеоредакторів.

Текстові документи, програмування та звичайний веб-серфінг ноутбук відпрацює граючи. У багатоядерному тесті Geekbench MacBook Air набирає 9801 балів проти 10287 у MacBook Pro. У одноядерному відрив і того менше 1601 проти 1693 про. Дивлячись на результати бенчмарку можна сказати про те, що за продуктивністю Air практично не поступається Pro. Таким чином, новий Air можна використовувати практично у всіх сценаріях. 

Якщо додати до цього швидку зарядку через найзручніший MagSafe, нову веб-камеру, збільшений екран, час роботи, що зріс до 18 годин, і абсолютно безшумну роботу завдяки відсутності кулера, то можна сказати чесно — у Apple вийшов справді універсальний ноутбук.
 

Що з 13-дюймовим MacBook Pro на M2?

По інший бік від Air стоїть новий MacBook Pro 13. Apple не стала змінювати звичний дизайн, залишила все як є. Ноутбук оснащений 13,3-дюймовим екраном, таким самим, як у минулому поколінні. Причому MacBook Air M1 також має екран 13,3 дюйма. Яскравість екрану в піку досягає 500 ніт, немає жодних вирізів, рамки класичні. Це може порадувати деяких користувачів, але за все, як кажуть, прийнято платити. У цій ситуації жертвою стала камера.

Купити новий M2 MacBook Air 2022 в Україні

Цікавим моментом є те, що саме в цьому ноутбуці Apple зберегла Touch Bar, який був безжально прибраний із старших і потужніших моделей на 14 та 16 дюймів. MacBook Pro M2 оснащений двома портами USB-C, 3,5 мм і все. Ні тобі MagSafe, ні HDMI, ні SD-рідера. Не найкращий ноутбук для професіоналів виходить.

Але більшість мінусів, перекривається одним плюсом. Новий MacBook Pro 2022 має активну систему охолодження, якої немає Air. Це дозволить процесору значно довше утримувати продуктивність високому рівні в ресурсоємних завданнях. Безумовно, енергоефективність у такому разі відійде на другий план, але швидше за все найкраща потужність буде досягнута саме у цьому комп'ютері.

 

Тож у чому різниця М1 та М2?

Apple M2 підтримує до 24 ГБ оперативної пам'яті LPDDR5, а ось M1 обмежений об'ємом 16 ГБ. Різниця помітна при багатозадачності та виконанні процесів, вимогливих до ОЗУ. Ще одна фішка М2 - виділений блок, що відповідає за кодування відео за стандартами H. 264, HEVC, ProRes та ProRes RAW.

Більше турботи про довкілля

Як новий MacBook Air, так і 13-дюймовий MacBook Pro мінімізують свій вплив на навколишнє середовище, тепер у магнітах корпусу використовуються 100-відсотково перероблені рідкоземельні елементи. У корпусі MacBook Air використовується 100-відсотковий перероблений алюміній і це перший продукт Apple, який використовує сертифіковану перероблену сталь. Обидва продукти відповідають високим стандартам Apple щодо енергоефективності, не містять численних шкідливих речовин і в упаковці використовуються деревні волокна, отримані з відповідально керованих лісів. Сьогодні Apple є нейтральною вуглецевою системою для глобальних корпоративних операцій, а до 2030 року планує досягти нульового впливу на клімат у всьому бізнесі, який включає виробничі ланцюжки поставок і всі життєві цикли продукту. Це означає, що кожен Mac, створений Apple, від дизайну до виробництва, буде на 100 відсотків нейтральним.
 

Висновок. Який MacBook вибрати у 2022 році?

Однозначно вибір у 2022 році залежить від завдань. Якщо це звичайне користування та не складні задачі, легке монтування та робота з офісними додатками, потреба довгої роботи – це MacBook Air на процессорі М1. Немає сенсу переплачувати. Він залишається бестселлером у своему сигменті. Гарно, легко та доступно за ціною.

Пристрій 2020 року і на ринку багато гарних варіантів вживаних ноутбуків на М1. Макбук ейр на М1, як айфон 11 – надійний та досі актуальний. 

{trade-in}

Якщо потреби заощаджувати немає, а для роботи потрібно потужне залізо можна купити MacBook Air на М2 2022 року. Дивовижні нові кольори не залишать байдужим нікого з оточуючих. А за технічними характеристиками його можна порівняти з MacBook Pro на М2. MacBook Air 2022 року – це надшвидкий ноутбук із надвисокими можливостями, який дозволяє вам працювати, грати чи створювати будь-що — будь-де.

MacBook Air 2022 на М2

Mac Pro підійде тим, хто шукає комп'ютер для справді серйозних завдань. Преміальна робоча станція професійного рівня для експертів, які мають справу з 3D-графікою, 8К-відеомонтажем та іншими ресурсомісткими процесами. Якщо все це про тебе, то  відмінно підійде Макбук Про 14 дюймів і 16 дюймів на процесорі М1 або М2.

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"