Яким буде iPhone 15?

Користувачі вже чекають на iPhone 15 Pro, що вийде у світ лише у вересні 2023 року. Однак у мережі вже з'явилася перша інформація про те, яким буде новий флагманський смартфон від Apple. Крім базової моделі компанія Епл планує випуск iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. 

iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max

Ми очікуємо загалом чотири моделі iPhone 15 тих самих розмірів, що й попередні моделі. А саме два 6,1-дюймових і два 6,7-дюймових iPhone. Один із 6,1-дюймових iPhone буде стандартним iPhone 15, а одна з 6,7-дюймових моделей – iPhone 15 Plus. Інші 6,1 і 6,7-дюймові iPhone будуть моделями Pro та Pro Max.

Бренд Apple відомий скрупульозністю і креативністю у підготовці кожної колекції. Тому новий девайс зазвичай  проходить кілька етапів розробки, яка у середньому триває рік-півтора. Що ж чекає поціновувачів “яблучного” смартфону вже цієї осені?

Технічні характеристики iPhone 15 та його “старших братів”

Apple планує використовувати для нових пристроїв чипи модемів Qualcomm. Стандартні моделі iPhone 15 отримають оновлення до чипа Apple A16, який був у моделях iPhone 14 Pro. А iPhone 15 Pro і Pro Max використовуватимуть швидші та ефективніші 3-нанометрові чипи Apple A17. 

Очікується, що iPhone 15 і 15 Plus матимуть 6 ГБ оперативної пам’яті, що відповідає обсягу оперативної пам’яті iPhone 14 і 14 Plus. Для моделей Pro це може дорівнювати 8 ГБ. Всі моделі отримають збільшені батареї.

Стандартні моделі отримають 48-мегапіксельні камери, як у 14 Pro. Це також може бути новий «триступеневий» датчик для покращеного споживання світла. Перископічна камера зі змінним масштабуванням може бути функцією лише моделі 15 Pro Max.

iPhone 15 Pro і 15 Pro Max матимуть Wi-Fi 6E, а стандартні моделі iPhone 15 продовжуватимуть використовувати Wi-Fi 6. 

Type-C в iPhone

Прогнозується випуск нового айфону з USB-C роз'ємом, що може заохочувати більше європейців купувати нові гаджети. За вимогами Єврокомісії, стандарт USB Type-C стане загальним для всіх електронних девайсів у Європейському Союзі до осені 2024 року. Головний маркетинговий директор Apple Грег Джосвіак анонсував виконання компанією Епл європейського закону та перехід усіх нових iPhone на зарядку USB-C. Тому очікуємо, що найближчі роки компанія також поступово переведе на єдиний роз'єм навушники AirPods та аксесуари для Mac.

Камера iPhone 15 Pro

Дуже ймовірно, що всі iPhone 15 отримають головні камери з роздільною здатністю 48 Мп, сенсор, що може знімати в режимах 12 Мп (підходить для більшості сценаріїв) та 48 Мп (режим для професійних фотографів). Чекаємо також на покращену оптику та алгоритми обробки.

Крім цього, iPhone 15 матиме реверсивний бездротовий зарядний пристрій. За допомогою цієї функції можна заряджати смартгодинник або навушники, поклавши їх на задню панель телефона. Компанія Apple вже отримала патент на використання технології реверсивної зарядки та планує ввести цей параметр у 15-тій моделі.

Dynamic Island в iPhone 15

Новий датчик Face ID буде розміщуватися під екраном. Можливо, класичний чубчик на дисплеї буде прибрано та з’явиться мініатюрний Dynamic Island, де знаходитиметься фронтальна камера та сенсорний мультимедійний центр, як і в моделях  айфон 14 про та 14 про макс. 

Як виглядатиме айфон 15

Зовнішній вигляд останніх моделей айфонів майже не відрізнявся. Однак значні зміни функцій, які, ймовірно, очікують на смартфон, неминуче призведуть до трансформації дизайну. Базова модель, можливо, матиме звичний корпус із міцного алюмінію, а от моделі Pro отримають оновлення до титанових оправ, тонші рамки та деякі незначні зміни дизайну. iPhone 15 Pro Max може мати перископічні лінзи для покращених можливостей масштабування.

айфон 15

Вже три роки Apple використовує для оформлення своїх смартфонів плоскі поверхні та гострі грані. Однак вже в цьому році, можливо, все зміниться. Заокруглена задня панель буде набагато комфортніше відчуватися у долоні. Зміниться і зовнішній вигляд модуля камер: значно збільшиться товщина фотоблоку. Моделі iPhone 15 можуть бути доступні в темно-рожевому та світло-блакитному кольорах.

 

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"