Як захищати свої дані у 2023 році? Поради від Apple

28 січня відзначається День захисту даних, спрямований на підвищення обізнаності користувачів щодо необхідності захисту особистих даних в Інтернеті. На цей раз компанія Apple представила новий набір освітніх ресурсів, які допоможуть користувачам контролювати свої дані.

З функціями Apple користувачі захищають особисті дані в епоху глобального відстеження

Як захищати свої дані у 2023 році? Поради від Apple

 

Побудова конфіденційності з нуля

Конфіденційність вбудована в усі продукти та служби Apple з самого початку, від моменту, коли користувач відкриває свої пристрої, до кожного використання програми. Продукти та функції Apple включають інноваційні технології конфіденційності для користувачів. 

Ось чому Safari викидає трекери зі сліду. Ось чому програма Health зберігає записи користувачів у таємниці, і чому Siri дізнається, що потрібно користувачам, а не хто вони. Це лише деякі з десятків функцій конфіденційності, які Apple вбудувала в основу кожного продукту та кожної служби, яку вона створює.

 

Фільм “День із життя даних середньостатистичної людини”

Оскільки загрози конфіденційності та безпеці особистої інформації зростають, нова сесія Today at Apple навчатиме користувачів, як вони можуть захистити свої дані. А щоб підвищити обізнаність про важливість конфіденційності даних, Apple також співпрацює із зіркою Apple TV+ Тедом Лассо, Ніком Мохаммедом, у фільмі «День із життя даних середньостатистичної людини».

Apple вважає, що кожен користувач повинен мати чітке уявлення про те, як використовуються його дані та інструменти, щоб вирішити, коли ділитися своїми даними та з ким. Короткометражний фільм «День із життя даних середньостатистичної людини» запрошує користувачів стежити за тим, як зірка Apple TV+ Тед Лассо, Нік Мохаммед, переживає його звичайний день, пояснюючи, як Apple працює, щоб захистити його особисту інформацію.

Дивись «День із життя даних середньостатистичної людини» за посиланням: Privacy on iPhone | A Day in the Life of an Average Person’s Data | Apple

 

Захист конфіденційності користувачів за допомогою Today at Apple

Починаючи з суботи, 28 січня, відбудеться нова сесія «Сьогодні в Apple» під назвою «Відповідальність за вашу конфіденційність на iPhone», яка розглядатиме такі функції, як захист конфіденційності пошти, перевірка безпеки, служби визначення місцеперебування та ключі доступу. На цьому занятті учасники дізнаються, як вони можуть налаштувати кожну функцію відповідно до своїх особистих уподобань конфіденційності. 

 

Apple пропонує безкоштовні творчі сеанси, щоб допомогти клієнтам отримати максимальну віддачу від своїх продуктів Apple. Цей новий 30-хвилинний сеанс буде доступний у всіх магазинах Apple Store по всьому світу, і клієнти тепер також можуть зареєструватися для групового бронювання та запланувати сеанс для своєї групи, організації чи класу.

Будь-хто — незалежно від рівня досвіду — може зареєструватися на сесії Today at Apple у своєму локальному Apple Store, зареєструвавшись на apple.co/skills-privacy.

 

На жаль, в Україні ми не маємо Apple Store, але якщо ти мандруєш світом, ти маєш чудову можливість відвідати таку сесію.

 

Захист конфіденційності користувачів за допомогою Today at Apple

 

«Протягом багатьох років ми інтегрували потужні засоби контролю конфіденційності в наші операційні системи. Цей фільм і наші нові сесії «Сьогодні в Apple» покажуть користувачам, як вони можуть скористатися деякими функціями, які ми пропонуємо, і зрозуміти, наскільки конфіденційність є центром усього, що ми робимо»  — сказав Ерік Нойеншвандер, директор Apple із конфіденційності користувачів. 

 

Цікавий факт. Як засіб «Перевірка безпеки» на iPhone захищає тебе? 

Якщо твоя персональна безпека під загрозою, за допомогою засобу «Перевірка безпеки» на iPhone (під керуванням iOS 16 або новішої) можна швидко зупинити поширення інформації, а також легко перевіряти, чим ти ділишся з іншими користувачами та програмами, і змінювати статус цих елементів.

Під час використання засобу «Перевірка безпеки» пам’ятай, що інші користувачі можуть помітити відсутність доступу до інформації. Коли ти зупиняєш обмін інформацією, ти можеш втратити такі дані, як спільні фотографії та нотатки. Контролювати свої дані простіше ніж ти гадаєш з Apple.

Як діє перевірка безпеки?

За допомогою засобу «Перевірка безпеки» можна дізнаватися, з ким ти ділишся інформацією, обмежувати використання Повідомлень і FaceTime лише своїм iPhone, скидати дозволи приватності для програм, змінювати код допуску, змінювати свій пароль Apple ID та багато іншого.

Якщо ти хочеш перезапустити поширення для когось після використання засобу «Перевірка безпеки», просто відкрий програму чи сервіс, з яких потрібно поділитися інформацією, і пошир вміст знову.

Важливо. Якщо на твоєму iPhone діють обмеження Екранного часу, або якщо інстальовано профіль керування мобільним пристроєм (MDM), ти так само можеш користуватися засобом «Перевірка безпеки», однак певні можливості будуть недоступні.

Така прихильність до прозорості та контролю, а також до інновацій із захисту конфіденційності в усіх технологіях компанії, дає користувачам Apple більше вибору та більше контролю над своєю особистою інформацією. Дізнайтеся більше про функції конфіденційності Apple, відвідавши apple.com/privacy.

Читай Fopi Блог та будь завжди у курсі усіх новин!

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"