Як перевірити Airpods на оригінальність?

Як перевірити Airpods на оригінальність?

5 ознак за якими легко виявити фейк

Ринок китайських копій – це окремий вид мистецтва. Погодьтеся, іноді бувають цікаві підробки. Наприклад, смішний IPhone на Android, або аж надто правдоподібні AirPods на перший погляд. Сучасний ринок готовий надати товар у будь-якій ціновій політиці. І кожен товар знайде свого покупця. Але як бути тим, хто не хоче бути ошуканим і вважає за краще платити за якість та оригінальність? Сьогодні ми розповімо тобі про 5 фішок, на які варто звернути увагу при купівлі ЕірПодс. Почитай цю статтю перед купівлею, особливо б/у.

 

  1. Перевірка AirPods за серійним номером

Це найнадійніший спосіб перевірити AirPods на справжність. Логічно, що на справжніх навушниках буде вказано серійний номер, який можна перевірити на офіційному сайті Apple. Його можна знайти на кришці зарядного кейсу AirPods і на коробці. І якщо серійник на коробці, особливо хитрі продавці, ще можуть переклеїти або підробити, то зробити те саме з серійним номером на кришці практично неможливо.

Якщо ти приходиш у магазин і просиш кілька коробок навушників і там збігається серійний код, це 100% копія. Серійний номер це унікальний код, який не може повторюватися.

 

  1. Автоматична перевірка на iOS 16

Починаючи з iOS 16, iPhone навчився попереджати користувача про підроблені AirPods. Коли власник iPhone, із встановленою iOS 16, підключає до нього підроблені AirPods, смартфон виводить на екран попередження: «Ці навушники не вдалося верифікувати як оригінальні AirPods. Навушники можуть вести себе не так, як очікується».

 

  1. Різниця якості

Навушники і кейс до них виготовлені з гладкого глянцевого пластику, який при цьому не буде ковзати на долоні. Підробки, у свою чергу, навряд чи використовуватимуть якісний склад. Приділи також увагу тому, з якою легкістю відкривається кейс. Також, часто у копіях немає стерео звуку, як в оригінальних навушниках.

 

  1. Зовнішні відмінності

Уважно оглянь всі решітки, особливо у динаміка. У справжніх AirPods решітки  особливо не виділяються і акуратно заховані. У підробці сіточки можуть бути іншого кольору і сильно виділятися.

Також оригінал AirPods мають позначення: лівий навушник промаркований L (Left), а правий – R (Right). У копії таких написів може не бути.
Оригінал AirPods

  1. Відмінності під час роботи

Дізнатися справжні AirPods можна за звуком. Музика з них кришталево чиста, без шумів та скрипів. Баси виразно чутні. У копії звук трохи приглушений. Наскільки б добре не був зроблений фейк, такого ідеального звучання йому не досягти. І саме тому не варто піддаватися спокусі зекономити пару десятків доларів в обмін на неякісний товар.

 

Технічні особливості:

  • Навушники від Еппл синхронізуються з будь-якими пристроями за кілька секунд по бездротовому з'єднанню. Робота ідеальна, без лагів. Копія теж, швидше за все, буде вміти це, але час на з'єднання витратити більше.

  • Автономність роботи підробки буде нижчою. Батарея в оригіналі витрачається економно.

І начебто б усе. Але навіть якщо самі навушники справжні, продавці часом йдуть на хитрість і намагаються продати оригінальні AirPods із підробленим зарядним чохлом.

Перевірка AirPods за серійним номером

Як перевірити зарядний кейс AirPods на оригінальність?

  • Перевір порт Lightning. Перевір корпус і подивися на порт Lightning, роз'єм, через який ти заряджатимеш навушники. Металевий контур, який розміщений навколо роз'єму, товстіший на підробках, тому має іншу форму.

  • Подивися написи. Ось тут китайці найчастіше показують себе. Вони не можуть підібрати потрібну товщину шрифту та кольору матеріалів, тому якщо придивитися, різницю в порівнянні з оригіналом видно відразу. Так, у копії шарнір кришки зарядного кейсу найчастіше яскравіший. У оригінальній версії тут написано “Designed by Apple in California. Assembled in China”. У підробці -  "Designed by Apple in California China in Assembled”.

5 ознак за якими легко виявити фейк ЕирПодс

Висновок

Уважний погляд легко визначить оригінал від підробки, але надійніше звертатися до серійного номеру та перевірки через сайт Apple. Наша порада: купуй техніку в перевірених магазинах та користуйся якісними девайсами. Читай Fopi Blog і завжди будь в курсі всіх технічних новинок.

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"