Як обрати якісний Power Bank? Що робити при перебоях світла?

 

Як обрати якісний Power Bank?  | Fopi Блог

 

Гайс, всім привіт! Оскільки відключення електроенергії може статися не лише в час, про який попереджає влада, краще підготуватися до цього. Сьогодні обговоримо, як переживати блекаути. Які повербанки варті твоєї уваги і в цілому, що робити при перебоях електрики? 

 

Декілька порад, що робити при систематичному вимкненні світла

 

  1. Вимкни із розеток електроприлади, щоб уникнути їх пошкодження через перепади напруги;

  2. Якщо ти використовуєш генератор — встанови його поза межами приміщення і подалі від вікон;

  3. Не використовуй газові плити для обігріву. Є небезпека отруїтись чадним газом;

  4. Піклуйся про ближніх. Якщо в домі є ліфт, переконайся, що в ньому ніхто не застряг. Навідайся до сусідів похилого віку і дізнайся, чи необхідна їм допомога;

  5. Тримай зарядженими зовнішні акумулятори (повербанк).

 

Що робити при перебоях світла?

 

Як обрати якісний Power Bank?

 

Звертай увагу на показник ємності батареї

Підзарядити смартфон протягом дня допоможуть моделі ємністю 5000-9999 мАг, а акумулятори на 10000 мАг можна сміливо брати з собою в подорож на 2-3 дні.

Для багатоденного походу вибирай потужні power bank від 20000 до 30000 мАг у міцному металевому корпусі.

Також зверни увагу, що багато виробників, зазвичай, вказують два показники ємності батареї. Перший є красивою круглою цифрою і друкується більше з маркетинговими цілями, а другий показує реальну ємність, яку вийде вичавити з ґаджета.

Як перевірити: уважно вивчаємо корпус батареї та нанесене маркування. Має бути зазначено дві ємності: номінальна та реальна.

Так заявлені 20 000 мАг - це ніщо інше, як сумарна ємність вбудованих в Power Bank акумуляторів. Батареї мають напругу 3,7В, що підвищується до 5В, що видаються через USB-порт.

 

Як виявити підробку чи погану якість повербанку?

 

Power Bank повинен підтримувати заряджання малим струмом

При купівлі зовнішнього акумулятора потрібно визначити, що більш за все буде потребувати заряду. 

Якщо для смартфона підійде будь-який зовнішній акумулятор, щоб зарядити ноутбук, вибирай спеціальну модель, в технічних характеристиках якої вказана така можливість.

Від гарної батареї вийде зарядити не тільки смартфон, але й дрібніші ґаджети. Так, наприклад, для заряджання гарнітури, фітнес браслета, розумного годинника або бездротових навушників з низьким енергоспоживанням потрібен слабкий струм заряду.

Як перевірити: підключаємо до Power Bank будь-який портативний ґаджет. Деякі моделі автоматично включають заряджання малим струмом, а деякі мають відповідний режим, який потрібно активувати вручну.

Дешеві моделі просто ігноруватимуть підключення таких пристроїв і не зможуть зарядити той же Mi Band або AirPods.

Також бувають батареї які мають два виходи, то найчастіше в одного з них менший струм заряду (наприклад, 1 А), а у другого – більший (2 А). Виходи призначені для заряджання різних пристроїв, тому що смартфонам потрібен струм заряду на рівні 1 А, а планшетам – від 1,5 А.

 

Зовнішні акумулятори в Україні

 

Як виявити підробку чи погану якість повербанку?

Найдешевші моделі або підробки якісних ґаджетів позбавлені більшої частини електронної начинки. Так можна швидко та просто відрізнити дешевий акумулятор від якісного.

Як перевірити: зарядний кабель підключаємо одним кінцем до порту заряджання Power Bank, а іншим до USB, від якого потрібно заряджати ґаджети.

Якісний зовнішній акумулятор не реагує на таку дію, спрацює захист і нічого не станеться. Дешева модель чи підробка почне заряджати сама себе.

Почнеться "кругообіг енергії" в ґаджеті, при якому батарея повільно, але правильно втрачатиме заряд, а при тривалому зациклюванні може навіть вийти з ладу.

 

Висновок

Звертай увагу на перелічені вище пункти при купівлі зовнішнього акумулятора. Тримай завжди зарядженими свої повербанки, щоб бути на зв'язку. Дивись повний ряд моделей на нашому сайті в розділі “Зовнішні акумулятори”. Читай Fopi Blog і завжди будь в курсі всіх технічних новинок та лайфхаків.

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"