ТОП 10 фішок смартгодинника Apple Watch

 

10 фішок смарт-годинника Apple Watch

ТОП 10 фішок смартгодинника Apple Watch, які будуть у пригоді на кожен день

Плануєш купити Apple Watch, або вже давно користуєшся? Цей годинник вміє набагато більше, ніж тобі здається. Що вміє розумний годинник Apple Watch? Сьогодні розповімо про 10 фішок Apple Watch, які допоможуть тобі взяти максимум від використання улюбленого годинника.

 

1.Як налаштувати енергоощадження в Apple Watch?

Активуй економічний режим на твоєму Apple Watch, натиснувши на піктограму відсотка заряду в «Пункті управління» та переміщуючи повзунок «Екорежим».  Цей режим дозволяє значно продовжити час роботи годинника, що особливо корисно під час тривалих поїздок і забезпечує відображення часу протягом декількох днів.

Як налаштувати енергоощадження в Apple Watch?

2.Як скористатися функцією повернення за маршрутом Apple Watch?

Повернення маршрутом врятує велику кількість людей від проблем з поверненням додому чи у подорожі.

У watchOS 9 з'явився перероблений додаток "Компас". Його головною фішкою стала функція "Повернення маршрутом". При її активації годинник за допомогою GPS фіксує твій шлях. Якщо ти зрозумів, що заблукав, то досить просто натиснути кнопку "Повернутися за маршрутом", і Apple Watch поведе тебе назад по тому ж маршруту. На жаль, не всі моделі підтримують цю функцію.

Ось повний список годинників, які можуть допомогти тобі, якщо ти заблукав:

  • Apple Watch SE 2-го покоління.

  • Apple Watch Series 6.

  • Apple Watch Series 7.

  • Apple Watch Series 8.

  • Apple Watch Ultra.

3. Як за допомогою Apple Watch легко знайти втрачений iPhone?

Apple Watch має функцію пошуку iPhone, яку можна активувати двома способами. Перший спосіб – натиснути на кнопку пошуку iPhone у "Пункті управління". Однак, ефективніший спосіб - затиснути піктограму пошуку на пару секунд. При цьому смартфон видасть звуковий сигнал і почне блимати спалахом.

Як за допомогою Apple Watch легко знайти втрачений iPhone?

4.Як настроїти спеціальні жести на Apple Watch?

У watchOS 8 з'явилися можливості AssistiveTouch, які дозволяють управляти Apple Watch жестами рук без торкання екрана. У watchOS 9 Apple розширила цей функціонал, пропонуючи швидкі дії. AssistiveTouch може бути вимкнений, але годинник все ще може реагувати на певні жести. Швидкі дії дозволяють зробити наступне: відповісти або завершити дзвінок, зробити фотографію, керувати мультимедіа, керувати тренуванням та відкласти/вимкнути будильник або таймер.

  1. Відкрий програму «Параметри» на годиннику Apple Watch.

  2. Торкни «Доступність», а потім — AssistiveTouch.

  3. Торкни AssistiveTouch, щоб увімкнути цю функцію, а потім торкни «ОК» для підтвердження. Або можна натиснути «Випробувати», щоб переглянути наочну презентацію.

Функцію AssistiveTouch також можна ввімкнути й налаштувати в програмі Apple Watch на iPhone.
 

5. Як заглушити звук Apple Watch за допомогою долоні?

За допомогою долоні можна заглушити звук Apple Watch. Це дуже зручно, досить просто прикрити циферблат годинника долонею іншої руки, і всі звуки відразу будуть заглушені. Щоб увімкнути цю функцію, потрібно активувати перемикач "Накрити для вимкнення звуку" в меню "Звуки, тактильні сигнали" на Apple Watch.

 

6.Надсилання геолокації

 

Програма «Знайди мене» — чудовий спосіб знайти важливих людей і повідомити їх, де ти знаходишся. Якщо твоя сім'я та друзі, які мають iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch SE або Apple Watch Series 4 або пізнішої версії, почнуть ділитися з тобою своїм місцем розташування, воно буде відображатися на твоїй карті, і ти зможеш швидко побачити, де вони знаходяться. Ти можеш налаштувати повідомлення, щоб твій пристрій сповіщав тебе, коли твої друзі та сім'я йдуть або прибувають у певне місце.

 

Як додати друга?

  1. Відкрий програму «Знайти людей» на Apple Watch.

  2. Перейди донизу та торкнись «Поділитися геопозицією».

  3. Натисни кнопку «Диктування», «Контакти» або «Клавіші», щоб вибрати друга.

  4. Вибери адресу електронної пошти або телефонний номер.

  5. Вкажи, як довго ти хочеш ділитися своїм місцем розташування: одну годину, до кінця дня або без обмежень.

 

Твій друг отримує повідомлення про те, що ти поділився своєю геопозицією. За бажанням, він може також поділитися своєю геопозицією. Коли друг погодиться поділитись своєю геопозицією, ти зможеш бачити, де він знаходиться. Розташування буде відображатися у списку або на карті у програмі «Локатор» на iPhone, iPad, iPod touch та Mac або у програмі «Знайти людей» на Apple Watch.

Щоб закрити доступ до геопозиції для одного, торкнись імені друга на екрані «Знайти людей», а потім торкнись «Закрити доступ».

Щоб закрити доступ до твоеї геопозиції для всіх користувачів, відкрий Установки на Apple Watch, перейди до розділу «Конфіденційність та безпека» > «Служби геолокації» та вимкни параметр «Поділитися геопозицією».

 

7.Як настроїти дзеркальне відображення Apple Watch на iPhone?

Однією з чудових можливостей Apple Watch є керування ними за допомогою iPhone. Це не обмежується простим настроюванням розташування елементів або вибором циферблатів, а включає повний екран з елементами управління на iPhone. Щоб увімкнути цю функцію, необхідно перейти в налаштування на iPhone, потім вибрати розділ "Універсальний доступ" і перейти до "Apple Watch Mirroring". Після активації перемикача на екрані iPhone з'явиться вікно з повним екраном годинника та елементами керування.   

 

8. Як розблокувати Apple Watch за допомогою iPhone?

Для того, щоб пароль на розумному годиннику знімався автоматично при розблокуванні смартфона, необхідно активувати перемикач "Розблокувати з iPhone" у розділі "Код-пароль" меню "Watch" на твоєму телефоні. Під час розблокування смартфона одночасно також буде зніматися і пароль на смарт годиннику.

Як розблокувати Apple Watch за допомогою iPhone?

9. Як швидко отримати доступ до улюблених програм на Apple Watch?

 

З початкового екрана можна відкрити будь-яку програму Apple Watch. Однак Dock надає швидкий доступ до програм, які найчастіше зустрічаються. Ти можеш додати 10 програм у Dock, щоб завжди мати під рукою вибрані програми.

Щоб активувати панель Dock, натисни на бічну кнопку, потім перейди вгору або вниз, щоб переключитися між програмами. Перегорнути програми можна також і за допомогою коліщатка Digital Crown. Повторне натискання кнопки приховує панель.

Для видалення програми з Dock змахніть його мініатюру праворуч наліво і натисніть на хрестик.

 

Як налаштувати улюблені програми у панелі Dock?

1. Відкрийте програму Watch на iPhone.

2. Перейдіть на вкладку «Мій годинник».

3. Виберіть "Dock".

4. Виберіть "Обране".

5. Натисніть кнопку «Змінити» вгорі.

У верхній частині списку будуть додатки, які вже були додані в Dock, внизу в розділі «Не включено» ти знайдеш інші програми. Натисни кнопку "плюс" поряд з програмою, щоб додати його в Dock. За допомогою трьох горизонтальних смуг за програмою ти можеш змінити його порядок. Зверни увагу, що ти можеш додати до 10 вибраних програм в Dock. Видалити програму можна за допомогою червоної кнопки «мінус».

До речі, програми, сеанси яких наразі тривають, наприклад, сеанс навігації в Картах або сеанс Тренування, відображаються вгорі списку програм незалежно від того, чи вибрано показ категорій «Недавні» чи «Улюблені».

 

10. Як забезпечити приватність сповіщень?

Коли ти піднімаєш зап’ястя для перегляду сповіщення, відображається короткий підсумок, а через кілька секунд з’являються всі деталі сповіщення. Часом це може призвести до незручних ситуацій. Щоб не відображати всі деталі сповіщення, виконай наведені нижче дії.

  1. Відкрий програму Apple Watch на iPhone і перейди на вкладку «Мій годинник». 

  2. Натисни «Сповіщення», а потім увімкни параметр «Повний перегляд за доторком». 

  3. Коли надходить сповіщення, торкни його, щоб переглянути повні відомості. 

Незалежно від того, замкнений Apple Watch чи відімкнений, за замовчуванням відображаються підсумки сповіщень або короткі сповіщення. У короткому сповіщенні відображається екран із назвою та іконкою програми, а також заголовок сповіщення. Можна вимкнути показ коротких сповіщень, коли Apple Watch замкнений.

  1. Відкрий програму Apple Watch на iPhone і перейди на вкладку «Мій годинник». 

  2. Натисни «Сповіщення» і вимкни параметр «Стисло під замком».

Ділися цією статтею зі своїми друзями. Заощаджуй свій час і насолоджуйся зручністю Apple Watch.

Читай Fopi Блог та будь завжди у курсі всіх новин та лайфхаків. :)

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"