Смартфони з бездротовою зарядкою: як вибрати та на що звернути увагу?

Щоб питань не залишилось: смартфони з бездротовою зарядкою

Зручний смартфон – більше не предмет розкоші, а, скоріше, звичайний повсякденний інструмент. Проте питання вибору моделі залишається актуальним і сьогодні. Це пов'язано з тим, що виробники активно розвивають технології та пропонують підвищений рівень комфорту.

смартфони з бездротовою зарядкою

Зараз йдеться про підтримку бездротової зарядки. Завдяки цій опції власники звільнені від дротів, які часто ускладнюють користування смартфоном. При цьому спосіб заряджання доступний не на всіх пристроях. Так, їхній перелік великий, але витрачати свій час на пошук відповідної пропозиції все ж доводиться.

Як дізнатись, чи підтримує смартфон нову технологію

Варто сказати, що Fopi фахівці вже тривалий час стикаються з цим оновленням. Серед моделей, що підтримують бездротову зарядку, виділяється техніка Apple. Технологія доступна з 2017 року, а iPhone 8 став одним з перших пристроїв з підтримкою.

Дізнатися про наявність безпровідної зарядки допомагає опис смартфона. Знайти його можна на сторінці магазину. Особливу увагу слід звернути на примітки про:

  1. Сумісність з QI-зарядкою. Саме технологія QI «відповідає» за доступність додаткової зручності. Зазвичай її вказують в описі моделі, щоб привернути увагу покупців до новинки.

  2. Задню кришку. Смартфони, що підтримують технологію, відрізняються матеріалом виготовлення. Задня кришка найчастіше виготовлена зі скла. Це пов'язують з тим, що пластик швидко нагрівається і тому не сумісний з технологією.

  3. Досвід використання. Для того щоб не витрачати час на вивчення опису, зверніться до відгуків покупців. Саме тут вказані реальні особливості використання та наявність опції.

Якщо ви націлені на покупку в офлайн-магазині, радимо поставити запитання продавцю. Консультант з високою ймовірністю розповість більше, ніж написано в технічних характеристиках. Крім того, у вас з'являється можливість оцінити переваги використання QI-зарядки, спираючись на свій досвід.

Бренди, що виготовляють смартфони з технологією QI

Знайти потрібний смартфон насправді не так складно. Якщо брати до уваги прихильність до окремих брендів, складнощів під час пошуку не виникне. Так, серед виробників, смартфони яких сьогодні мають попит, можна виділити наступні:

  1. Apple. З 2017 року компанія випускає пристрої з новою технологією. Серед нововведень – магніти, які дозволяють надійно закріпити смартфон. Крім того, запропоновані й інші аксесуари з MagSafe.

  2. Samsung. Galaxy S6 – перша модель від бренду, яка підтримує бездротову зарядку. З того часу виробник додає інформацію про технологію до опису, тому знайти її дуже просто. Крім того, офіційний сайт компанії містить повний перелік смартфонів з підтримкою QI.

  3. Xiaomi. Високий попит на продукти бренду змусив компанію додати бездротове заряджання. Щоправда, зараз перелік моделей дещо обмежений. При цьому потужність (а разом з цим тривалість) зарядки збільшена до 50 Вт. Прихильникам бренду радимо придивитися до моделей Xiaomi Mi 9 та вище.

Зрозуміти, наскільки зручна опція, можна одразу після повернення додому. Смартфони приєднують до зарядних станцій та павербанків, а потім не згодні відмовитися від додаткових зручностей. Суперечки щодо впливу технології на потужність акумулятора безпідставні, оскільки заряджання мало чим відрізняється від звичного способу.

Як правильно використовувати бездротову зарядку: лайфхаки для новачків

Щоб телефон заряджався швидко і правильно, ось декілька лайфхаків:

1. Зарядний пристрій:

  • Переконайтеся, що твій зарядний пристрій сумісний зі смартфоном. Інакше зарядка може йти повільно або не йти взагалі.
  • Потужність також має значення. Чим вона вища, тим швидше буде заряджатися твій смартфон.

2. Розташування:

  • На зарядних пристроях є спеціальна область для смартфона. Поклади телефон саме туди, щоб зарядка йшла максимально ефективно.
  • Деякі чохли для телефонів заважають зарядці. Знімай їх перед тим, як класти телефон на зарядку.

3. Перегрів:

  • Не клади телефон на зарядку в жаркому місці. Це може призвести до перегріву, що не дуже добре для акумулятора.

4. Час зарядки:

  • Швидкість зарядки залежить від потужності зарядного пристрою і моделі твого телефону. Слідкуйте за часом, щоб не пропустити момент, коли телефон зарядиться.

Огляд популярних смартфонів з бездротовою зарядкою

1. Samsung Galaxy S:

  • Цей флагман заряджається дуже швидко завдяки потужності 45 Вт.
  • Від 0% до 100% за одну годину – це круто, правда?

2. Apple iPhone :

  • Підтримує MagSafe – зручну і безпечну бездротову зарядку.

3. Xiaomi 13 Pro:

  • Заряджається майже так само швидко, як Samsung – 50 Вт.

4. Google Pixel 7 Pro:

  • Має дві круті фішки: бездротову зарядку 23 Вт і зворотну бездротову зарядку.
  • З Pixel 7 Pro можна заряджати інші гаджети!

5. OnePlus 11 Pro:

  • Найшвидший смартфон з бездротовою зарядкою на ринку – 80 Вт!

Це лише деякі з популярних моделей. При виборі смартфону звертай увагу на тип бездротової зарядки, потужність зарядного пристрою та інші характеристики.

Чи робити вибір на користь сучасного пристрою – питання, яке слід розглянути самостійно. А отримати більше даних для роздумів допоможуть підказки Fopi фахівців. А якщо твій смартфон підтримує нову технологію то ти легко можеш купити бездротову зарядку тут! Довіряйте експертам і залишайтесь в курсі останніх новин зі світу технологій.

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"