Що нового в iOS 17?

Компанія Apple постійно випускає оновлення операційної системи. Так, на щорічній презентації WWDC 2023 було анонсовано iOS 17. Наповнена новими цікавими функціями, ця система виводить персоналізацію, спілкування та можливості користувачів на абсолютно новий рівень. Оновлення орієнтовно вийде в середині вересня цього року. Наразі доступна бета-версія, але вона має багато багів, тож не рекомендована для використання.

Розглянемо, що саме чекає поціновувачів “яблучної” техніки у цьому оновленні.

Профілі в Safari

ios17 safari

Нові функції профілів Safari дають змогу користувачам розділити всі профілі для особистих та робочих цілей. Тепер легко відокремити свою історію перегляду, розширення, вкладки та вибране на кілька окремих профілів, що дозволяє ефективно організувати свою роботу та швидко перемикатися між ними. Можна створювати приватний профіль з використанням технології Face ID для забезпечення додаткової безпеки.

Постери для контактів

Відтепер для вхідних дзвінків можна налаштувати персоналізовані постери контактів. Це можуть бути Memoji або фото з галереї, а також персональний шрифт. 

Голосова пошта та розшифровка текстових повідомлень

Ця функція дозволяє користувачеві відповісти на дзвінок, поки той, хто телефонує, залишає голосову пошту. Спам-дзвінки, про які повідомляють оператори зв'язку, відхиляються.

Відеоповідомлення у FaceTime

Користувачі можуть залишати голосові та відеоповідомлення у FaceTime, якщо їх співрозмовник недоступний. Свої дзвінки можна доповнити реакціями у вигляді сердечок та повітряних кульок, щоб зробити звернення цікавішими.

Швидкі повідомлення

У тих, хто продовжує користуватися Повідомленнями, з'явилася можливість швидко відповідати на конкретний меседж, розшифровувати голосові нотатки, а також налаштувати сповіщення, коли хтось із рідних прийшов додому чи до школи (контроль дитини).

Live Stickers

Це новий спосіб виразити емоції, який додається до функціоналу Memoji, Animoji та смайликів. Тепер ви можете створювати свої стікери з фото, додавати ефекти, а потім зберігати просто у клавіатурі. При цьому стікери, створені на одному пристрої, будуть доступні на всіх, які підключені до iCloud. Live Stickers зручно використовувати у повсякденному спілкуванні.

Новий режим Stand by (режим очікування)

Функція, запозичена з Apple Watch, тепер з'явилася і на iPhone. Вона дозволяє відображати повноекранний екран блокування, коли пристрій розташований горизонтально для більш зручного заряджання. Можна налаштувати цей екран залежно від своїх уподобань: вибрати тему, улюблені фотографії або віджети. Standby також підтримує функцію Live Activity, взаємодію з Siri, приймання вхідних викликів і критичних повідомлень.

Нове слово для візитівок – NameDrop

Дуже крута функція, що дозволяє ділитися контактною інформацією, доторкнувшись своїм iPhone до іншого iPhone або Apple Watch. Лише один дотик, і ваш співрозмовник отримує ваш номер, контактну картку та всі дані. Однак важливо контролювати, щоб не торкнутися до смартфона неприємної вам людини.

Офлайн мапа Apple

Тепер можна завантажувати мапу для подальшого її використання без доступу до Інтернету. Функція буде актуальною для тих хто багато подорожує і часто опиняється там, де немає інтернет-з’єднання.

Поліпшені функції автокорекції та диктування

У iOS 17 відбулось покращення можливостей автокорекції та диктування. Мовна модель машинного навчання на пристрої адаптується до шаблонів введення, для того щоб швидко пропонувати слова та передбачати їх відповідно до вашого стилю письма. Є нова модель розпізнавання мови, яка значно підвищує точність голосового введення.

Інтерактивні віджети

Віджети отримали значне оновлення, тепер вони не лише прикрашають дисплей, але й дозволяють взаємодіяти з застосунками айфона, керувати плеєром, розумним будинком, та сторонніми застосунками.

Новий додаток "Щоденник"

Ви можете додавати до свого щоденника записи, музику, фото, спогади та навіть карти, що допомагають зберегти ваші враження. У нього тепер є функція автоматичного навчання, яка створює короткі нотатки про цінні моменти та важливі події вашого життя.

iPhone як зовнішня камера для Apple TV

Тепер Айфон можна використовувати як зовнішню веб-камеру не лише для Mac, але й для Apple TV. Додатково з'явилася можливість пошуку пульта через функціонал U1 як AirPods.

Зручніший пошук

Пошук став набагато зручнішим. У Сафарі тепер видаються більш релевантні результати. Можна робити пошук навіть за фото. Чому б не протестувати це на своїй улюбленій страві?

Автоматичне видалення коротких повідомлень

При отриманні повідомлення з тимчасовими кодами, система автоматично видалить їх через певний період часу, щоб не завантажувати пам'ять смартфона. 

Нові можливості для покращення психологічного здоров'я

Нові функції з’явилися й у розділі "Здоров'я" на iPhone. Вони дозволяють записувати свої почуття, оцінити власну емоційну стійкість та усвідомленість, що дозволяє відстежувати стан свого психічного здоров'я.

Крім цього, оновлення має багато дрібних покращень, які не потрапили до нашого списку, наприклад, додавання 3 нових видів Memoji, сортування продуктів за категоріями в нагадуваннях, звертання до Сірі лише на ім'я без слова “привіт” тощо. 

 

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"