Що чекати від презентації Apple 07.09.2022?

Apple анонсували презентацію iPhone 14

Apple анонсувала презентацію iPhone 14

Вихід iPhone 14 тепер офіційний. Подія запланована на 7 вересня, вона матиме назву “Далеко”. За чутками Apple покаже нову лінійку iPhone 14, Apple Watch Series 8, Apple Watch Pro та інші розробки. Ми зібрали головні чутки про лінійку Айфон 14, якими поділимось з тобою, та спробуємо порівняти його з iPhone 13 Pro.

Основні чутки про iPhone 14

Основні чутки про iPhone 14

Цілком імовірно що новенькі iPhone 14 будуть одразу з iOS 16. Ніхто вже не сумнівається, що Apple випустять iPhone 14 Max, чого раніше не було. Він буде відрізнятись, в першу чергу, збільшеною діагоналлю дисплею - 6.7”, тоді як в лінійці iPhone 13 тільки преміальна модель Pro Max мала таку діагональ. Також відомо, що iPhone Mini більше випускатись не будуть. Ціна, в свою чергу, обіцяє бути такою ж, як на лінійку iPhone 13

 

Нові кольори iPhone 14 точно невідомі, але інсайдери розповідають про корпус з градієнтом. Краї корпусу будуть пласкими, як і у Айфон 13. Подейкують, що преміальні моделі можуть отримати корпус із титанового сплаву із захисним покриттям виробництва компанії Foxconn. 

 

Інсайдер Росс Янг повідомляє, що TouchID скоріш за все не буде в серії Айфон 14, але точно буде покращення системи FaceID. Також за чутками новий Айфон зможе визначати випадки ДТП та повідомляти про це у екстрені служби. 

Дисплей

новий дисплей у iPhone 14 Pro

 

Головна подія, на які очікують всі — це новий виріз під фронтальну камеру, який може отримати форму “таблетки” замість “чубчика”, до якого всі звикли. Екран отримає технології Liquid Retina XDR mini-LED з максимальною яскравістю 1600 ніт. Товщина рамок у преміальної серії буде меньше: у iPhone 13 Pro Max товщина 2,42мм, у той час як iPhone 14 Pro Max отримає рамки розміром в 1,95мм.

 

Діагональ iPhone 14 Max та iPhone 14 Pro Max буде 6.7”, яка була раніше лише у топових в своїх лінійках iPhone 13 Pro Max та iPhone 12 Pro Max. Також не обійдеться без підтримки 120 Гц та самої технології ProMotion.

За чутками Айфон 14 буде оснащений Always On Display, який дасть можливість швидкого перегляду важливої інформації, такої як кількість повідомлень, час, інформація про акумулятор без задіяння всього дисплею, що повинно значно продовжити час роботи акумулятора.

 

Процесор

Apple щорічно поліпшують процесори, покращуючи продуктивність своїх смартфонів. Такого ж можна очікувати від нового процесору Apple A16 Bionic. Але варто відзначити, що чип А16 буде лише у преміальній серії iPhone 14. 

 

iPhone 14 процесор

 

Оперативна пам’ять розміром у 6 Гб, за чутками, буде присутня у всій лінійці Айфон 14. Об’єм внутрішньої пам’яті буде починатись зі 128 Гб, закінчуватись, поки що, 1 Тб.

 

Камери

Камера в iPhone 14 Pro

 

Модуль камер має стати товстішим, тому що очікується покращення матриці до 48 Мп. Тобто тепер замість потрійної 12 Мп+12 Мп+12 Мп у iPhone 14 Pro буде потрійна 48 Мп+12 Мп+12 Мп. iPhone 14 та iPhone 14 Max отримають подвійну камеру 12 Мп+12 Мп та покращення технології LiDAR. Також очікується оновлення спалаху — кажуть, що Apple розробила новітню технологію “коло в більшому колі”.

 

Щодо фронтальної камери: з новою діафрагмою f/1,9 знімки будуть краще та швидше фокусуватись, на відміну від діафрагми f/2,2 яка присутня в 13 Айфоні.

 

Чи варто оновитись з iPhone 13 до iPhone 14?

Чи варто оновитись з iPhone 13 до iPhone 14

Цілком можливо що Айфон 14 стане першим без порту Lightning, але ймовірніше за все  зміни будуть застосовані до моделі Про та Про Макс — очікується, що вони отримають порт Type-C. Багато користувачів все ще не бачать сенсу переходити на MagSafe, якщо технологію не буде покращено, тому навряд уся лінійка буде без портів. 

 

Якщо ти все ще вагаєшся чи потрібен тобі новий Айфон 14, давай подивимось на декілька пунктів:

  • новий смартфон матиме поліпшений вологозахист;

  • iPhone 14 отримає збільшений акумулятор: у 13 моделі було до 22 годин перегляду контенту при 3095 мАг, а лінійка iPhone 14 матиме збільшену ємність (понад 3 000 мАг, а Про Макс - понад 4 000 мАг);

  • для більш швидкого та надійного зв’язку з інтернетом буде поліпшено модуль WiFi 6E;

  • буде покращено тип зв’язку LEO з можливістю з’єднання без покриття 4G та 5G.

 

Ми вважаємо, що новинка варта того щоб її купити, тим паче якщо є можливість замінити стару модель на нову з невеликою доплатою, завдяки нашій системі Fopi Trade-in. До презентації залишилось зовсім трохи часу. Чекаємо разом, та будемо тримати тебе в курсі щодо останніх новин про довгоочікуваний iPhone 14. 

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"