Поради та факти, корисні для власників PlayStation

Сучасні геймери є не просто користувачами ігрових девайсів. Більшість з них по-справжньому занурені у своє хобі, а дехто навіть робить це захоплення своєю професією. Їх цікавить все, що стосується улюбленої PlayStation та ігрових новинок. Інформація, яку надамо у цій статті, буде корисна тим, хто вже придбав або хоче купити легендарну приставку від компанії Sony.

 

Цікаві факти про культовий гаджет

Це одна з найпопулярніших ігрових консолей, які продаються у неймовірних масштабах. Рахунок йде на сотні мільйонів пристроїв PlayStation 4 та її оновлених моделей.

Після розриву співробітництва з Нінтендо Sony створила нову ігрову консоль під назвою PS-X і анонсувала її у 1993 році. Саме з неї народилася Playstation 1.

Оригінальна Playstation 1 стала першою у світі консоллю, що була продана тиражем 100 мільйонів одиниць. Потім Sony продала 155 мільйонів одиниць Playstation 2 і вирішила продовжувати розвивати саме цей тренд, адже на початку мала зовсім інші наміри і плани щодо розвитку.

Сьогодні існує безліч ігор для Playstation. Але коли було запущено першу оригінальну приставку, для геймерів було доступно лише 8 ігор, серед яких train simulator, Ridge Racer, стрибки.

Символи контролера PlayStation: трикутник, X, квадрат і коло мають глибоке значення. Трикутник представляє думку людини. Квадрат є картою. Коло і Х буквально означають "Так" та "Ні".

 

Поради для більш ефективного використання PlayStation

На початку тобі потрібно налаштувати пристрій “під себе”, а тоді можна насолоджуватися своїм гаджетом та його неймовірними можливостями. 

Так, щоб створити якісний скріншот моменту гри, тобі буде достатньо натиснути лише одну кнопку. Для цього у розділі “Тип керування для кнопки SHARE” у меню “Загальний доступ і покази” обери функцію “Швидкий знімок екрана”. Це дозволить одним натиском на кнопку SHARE зберегти потрібне зображення.

Бренд піклується про всіх своїх користувачів, тому у фірмових консолях передбачив набір функцій для гравців з порушеннями зору. У розділі “Спеціальні можливості” можна побачити параметри “Інверсія кольорів”, “Високий рівень контрасту”, “Великий та жирний шрифт”. А завдяки опції “Масштаб” можна збільшити потрібну частину екрану. Для цього слід одночасно натиснувши на кнопку PS та “квадрат”. 

Контролер “Призначення кнопок” у розділі “Спеціальні можливості” дозволяє повністю кастомізувати функції джойстиків та кнопок DualShock 4 під себе. 

Подвійне натискання на кнопку PS дозволяє миттєво перемкнутися між додатками, які ти використовував нещодавно. 

Натиснувши на перший значок праворуч на початковому екрані, можна переглянути інформацію про підписку PS Plus і керувати нею. 

Щоб налаштувати швидке меню, натисни та утримуй кнопку PS, у ньому можна обрати потрібне з переліку найчастіше використовуваних функцій. 

Для PS4 можна придумати та задати цікаве ім’я і навіть “поговорити” з нею. Це можна зробити у розділі “Інформація про систему” та у розділі “Налаштування режиму керування голосом”. Просто скажи у мікрофон, що підключений до системи, слово “PlayStation” і виконай кілька коротких інструкцій, щоб налаштувати повноцінне голосове керування.

Однією з найпопулярніших опцій є “Збереження підключення до Інтернету”. Ця функція дозволить тобі завантажувати дані з мережі, системні та ігрові оновлення, поки консоль спить. 

Щоб перевести систему в режим сну і при цьому не завершувати роботу додатків, використовуй параметр “Призупинити додаток”.

І ще одна крута опція “Переваги основної PlayStation” для того, щоб призначити свою консоль на роль основної. При цьому можна отримати кілька додаткових переваг. У розділі “Керування обліковим записом” обери пункт “Активувати систему як основну”  і зможеш автоматично завантажувати попередні замовлення та раніше здійснені покупки в PS Store. Також ти маєш право надавати доступ до переваг своєї підписки іншим користувачам, чий профіль встановлений на консолі. 

Керувати системою через дистанційне відтворення з іншого пристрою можливе після її попереднього переведення у режим спокою.

Твоя PlayStation має багато цікавих функцій, досліджуй їх і досягай нових висот у своїх улюблених іграх.

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"