Окуляри доповненої реальності Vision Pro від Apple – новинка 2024

Привіт, друже! Думаю, ти вже точно знаєш, що на конференції WWDC 2023, котра щороку проводиться компанією Apple, було анонсовано довгоочікувану поціновувачами “яблука” гарнітуру Vision Pro. Цей девайс вже багато років перебуває у розробці й обіцяє змінити твоє уявлення про технологію AR. Аналогів йому поки що не існує. Разом з Vision Pro Apple презентувала нову операційну систему для просторових обчислень – visionOS. Але про все по черзі, поїхали розбиратися!

Apple Vision Pro в Україні

І так, що ж ми маємо? Окуляри доповненої реальності відрізняються унікальним дизайном. Вони виконані в елегантному футуристичному стилі. Нагадують висококласні гірськолижні окуляри. Зручна посадка забезпечується за допомогою знімного ременя.

Дизайн apple Vision Pro

Особливості нової моделі тебе точно здивують:

  1. Корпус оснащений кольоровою масивною передньою панеллю, що приховує внутрішній вентилятор.

  2. Знімні 3D-лінзи дисплея на магнітах є спільною розробкою з відомим брендом Zeiss. 

  3. Два дисплеї з високою роздільною здатністю забезпечують виняткову якість зображення, завдяки HDR і широкій передачі кольору.

  4. Для захоплення зображення використовується система з 12 камер, 5 сенсорів і 6 мікрофонів.

  5. Усі датчики працюють разом із потужним чипом. Мікропроцесор обробляє дані датчиків і надсилає їх на екран зі швидкістю, яка у 8 разів перевищує швидкість кліпання людського ока. Він передає понад мільярд пікселів на секунду, внаслідок чого виходить неймовірно чітке і яскраве зображення.

  6. Вбудовані динаміки дозволяють чути 3D-звук. 

  7. Для керування пристроєм можна використовувати очі, жести та голос.  Власна система ідентифікації Optic ID зчитує показники з очей і надає доступ до пристрою. Також є коліщатко Digital Crown для фізичного управління. 

  

Пристрій має зовнішній акумулятор з магнітним кріпленням, до якого підключена задня частина гарнітури. Тривалість безперебійної роботи: до двох годин для твого ще кращого відпочинку. Для більш тривалого використання гарнітура під'єднується безпосередньо до джерела живлення.

 

Що вміють і для чого Apple Vision Pro

Можливості гарнітури виходять за рамки доповненої реальності. З такими окулярами ти зможеш:

  • грати в ігри як у віртуальній реальності (VR), так і в доповненій реальності (AR) із взаємодією з віртуальними об'єктами в реальному світі;

  • дивитися фільми та телепередачі у режимах VR, AR та 3D;  окремим бонусом йдуть фільми та серіали з повним зануренням від компанії Disney;

  • використовувати для роботи та спільної діяльності команди: у режимі VR зручно спілкуватися зі своєю командою у віртуальному офісі; у режимі AR віртуальну інформацію можна накладати на реальну під час презентацій, роботи над різними проєктами тощо;

  • створювати унікальний контент: 3D-фотографії, відеоролики та інші віртуальні об'єкти, з якими можна взаємодіяти у реальному світі;

  • редагувати об’єкти: можна розміщувати, вивчати, створювати  3D-моделі, документи, відео та фотографії.

Що вміють і для чого Apple Vision Pro

Інтерфейс самостійно підлаштовується під те, що відбувається в кімнаті, створюючи для тебе неймовірні відчуття. Ну і щоб закріпити все, рекомендуємо переглянути офіційний відео ролик про Apple Vision Pro.

 

Скільки будуть коштувати Apple Vision Pro в Україні

Вартість окулярів Apple Vision Pro слід очікувати від 4000-4500 доларів (США). Справжня причина, чому компанія випустила таку потужну і дорогу гарнітуру, полягає у тому, що вона не призначена для широкого загалу. Це пристрій пропонуватимуть розробникам і, можливо, техногікам, тобто людям, в хорошому розумінні цього слова схибленим  на технічних новинках, інноваційних технологіях, штучному інтелекті.

Скільки будуть коштувати Apple Vision Pro в Україні

Коли з'являться AR окуляри доповненої реальності Apple Vision Pro 

Такі окуляри будуть доступні восени 2024 року на apple.com і в магазинах Apple Store у Сполучених штатах. В Україні очікуваний девайс вже можна буде купити під кінець року. 

Імовірно наступні версії революційного гаджета компанія Apple випустить у більш компактному корпусі та по доступній ціні для широкого загалу. Також чекаємо, якою буде відповідь інших брендів і яку альтернативу Vision Pro вони запропонують користувачам.

Коли з'являться AR окуляри доповненої реальності Apple Vision Pro

Де купити гарнітуру доповненої реальності Apple Vision Pro

Купити окуляри Vision Pro в Україні першим можна буде в наших магазинах Fopi в Одесі та Чорноморську. Або замовити на сайті fopi.ua з доставкою. Тому чекаємо коли очікуваний девайс стане доступним для українських поціновувачів “яблучної” техніки.

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"