Новинки Apple від 18 жовтня

Хай, друзі! Fopi Blog на зв'язку. Неочікувано та негадано 18 жовтня Apple тихесенько і без презентації показала новинки. А саме: Apple представляє повністю перероблений iPad 10 у чотирьох яскравих кольорах, iPad Pro наступного покоління із процесором M2 та потужний Apple TV 4K нового покоління. 

Придбати всі ці новинки ти можеш вже з 26 жовтня. А поки обговоримо, що новенького в цих ґаджетах і чи варто їх купувати? 

Почнемо із базового iPad 10

Гаджет має дизайн із плоскими гранями та повністю відповідає зовнішньому вигляду iPad mini та iPad Air останніх поколінь. Рівномірні рамки навколо дисплея, кнопки живлення на верхній межі пристрою. Представлений у 4 кольорах: блакитний, рожевий, сріблястий та жовтий. Діагональ дисплея збільшилася з 10,2 до 10,9 дюйма. Трохи збільшили розширення, щоб щільність пікселів на дюйм залишилася колишньою на рівні 264 ppi. Інші показники залишилися постійними.

Купити iPad 10 в Україні

Процесор A14 Bionic

На iPad встановлений потужний процесор A14 Bionic, що забезпечує 20-відсоткове збільшення продуктивності ЦП та 10-відсоткове покращення графіки в порівнянні з попереднім поколінням. Це робить новий iPad в 5 разів швидше, а користувачі, які бажають перейти з такого пристрою, як iPad (7-го покоління), побачать триразове покращення загальної продуктивності з новим iPad.

Час роботи обіцяють як і на старому iPad близько 10 години відео або 9 годин серфінгу в інтернеті. З бездротових модулів з'явилася підтримка wi-fi 6, а також підтримка мереж п'ятого покоління. Замість Lightning додали USB type-c і тепер вся лінійка iPad поставляється з цим інтерфейсом. Будемо сподіватися, що до 2024 року вона точно обновить всі пристрої для того, щоб вільно продавати свої ґаджети в Європі. А ось олівець підтримується тільки Apple pencil 1 покоління, тобто круглий і без магнітів із зарядкою через Lightning. З мінусів, що під час транспортування тобі доведеться подіти кудись цей стілус, а не примагнітити на одну з бічних граней.

Розширені камери та звук

Вперше на iPad фронтальна камера розташована в альбомній орієнтації. Чи розмовляють користувачі FaceTime або записують відео для соціальних мереж, вони завжди будуть дивитися прямо в камеру. Надширококутна фронтальна камера з 12-мегапіксельним сенсором та полем огляду 122 градусів підтримує функцію Center Stage, яка автоматично панорамується та масштабується, щоб користувачі залишалися у полі зору під час їхнього переміщення. Удосконалена задня камера iPad з роздільною здатністю 12 МП дозволяє знімати фотографії високої роздільної здатності та деталізоване відео 4K з підтримкою уповільненої зйомки з частотою 240 кадрів за секунду.

Подвійні мікрофони призначені для спільної роботи з камерами, захоплюючи звук з камери і зводячи до мінімуму відволікаючий фоновий шум. Нові горизонтальні стереодинаміки у поєднанні з великим дисплеєм iPad забезпечують чудову якість перегляду відео.

Аксесуари

Нова клавіатура Magic Keyboard Folio, розроблена для нового iPad, забезпечує неймовірну зручність набору тексту завдяки повнорозмірним клавішам. Вперше iPad буде мати клавіатуру з великим трекпадом та підтримкою клацання в будь-якому місці та жестів Multi-Touch, що робить прокручування, скидання, стиснення та переміщення курсору ще більш плавними.

iPad Pro на М2 – ти справді новий чи прикидаєшся?

За словами Епл новий iPad Pro пропонує новий рівень наведення Apple Pencil, захоплення відео ProRes, надшвидкий Wi-Fi 6E та потужні функції в iPadOS 16.

І відповідаючи на наше головне питання заздалегідь, у версії Pro дійсно є багато нового.

Купити iPad Pro на М2 в Україні

Чіп М2

M2 оснащений 8-ядерним ЦП - до 15 відсотків швидше, ніж M1 - з покращеними ядрами продуктивності та ефективності, а також 10-ядерним графічним процесором, що забезпечує до 35 відсотків більш високу графічну продуктивність для найвибагливіших користувачів. У поєднанні з ЦП і ДП 16-ядерний процесор Neural Engine може обробляти 15,8 трлн операцій на секунду — на 40% більше, ніж M1, — що робить iPad Pro ще потужнішим під час виконання завдань машинного навчання. Чип M2 також забезпечує уніфіковану пропускну здатність пам'яті 100 ГБ/с — на 50 % більше, ніж M1 — і підтримує до 16 ГБ швидкої об'єднаної пам'яті, що робить багатозадачність та роботу ще більш плавною.

Продуктивність M2 прискорює навіть найвибагливіші робочі процеси, від фотографів, що редагують величезні бібліотеки фотографій, та дизайнерів, які управляють складними 3D-об'єктами, до медичних працівників, які використовують розширені зображення та аналіз, та геймерів, які насолоджуються іграми з інтенсивною графікою. Потужність M2 також поширюється на новий медіа-двигун та процесор сигналів зображення, які у поєднанні з передовими камерами дозволяють користувачам вперше знімати відео ProRes та перекодувати кадри ProRes до 3 разів швидше. Це означає, що творці контенту можуть захоплювати, редагувати та публікувати відео кінематографічної якості з одного пристрою у польових умовах.

Apple Pencil Hover нового рівня

Працюючи на нових iPad Pro та iPadOS 16, наведення за допомогою Apple Pencil (2-го покоління) надає користувачам абсолютно новий вимір взаємодії з екраном. Apple Pencil тепер розпізнається на висоті до 12 мм над дисплеєм, що дозволяє користувачам попередньо переглянути свою позначку до того, як її буде зроблено.

Надшвидке бездротове підключення

Новий iPad Pro підтримує найшвидші з’єднання Wi-Fi із підтримкою Wi-Fi 6E,3. Користувачі, яким потрібні швидкі з’єднання, можуть брати з собою свій новенький  iPad Pro та втілювати у світ технічно складні робочі процеси всюди. Завантаження досягають 2,4 Гбіт/с, що вдвічі швидше, ніж у попереднього покоління. Моделі Wi-Fi + Cellular із підтримкою 5G (до 6 ГГц і mmWave4) тепер підтримують більше мереж 5G по всьому світу, тож користувачі можуть отримувати доступ до своїх файлів, спілкуватися з колегами та миттєво створювати резервні копії своїх даних навіть у дорозі.

Та нарешті Apple TV 2022

Найпотужніший Apple TV оснащений чипом A15 Bionic, додає HDR10+ і переносить найкраще від Apple на найбільший екран у домі.

Основні відмінності від попередніх моделей:

  • Встановлено новий процесор A14 Bionic

  • Збільшений обсяг оперативної пам'яті

Новий Apple TV 4K доступний у двох конфігураціях: Apple TV 4K (Wi-Fi), який пропонує 64 ГБ пам’яті; і Apple TV 4K (Wi-Fi + Ethernet), який пропонує підтримку Gigabit Ethernet для швидкої мережі та потокової передачі, мережевий протокол Thread mesh для підключення ще більшої кількості аксесуарів для розумного дому та вдвічі більше пам’яті для програм та ігор (128 ГБ).

Купити Apple TV 4K 2022 в Україні

Завдяки пульту дистанційного керування Siri Remote користувачі насолоджуються сенсорною панеллю, яка забезпечує швидкість, плавність і точне керування для легкої навігації простим, елегантним інтерфейсом користувача Apple TV. У додатку Apple TV користувачі можуть отримати доступ до відзначених нагородами серіалів і фільмів. на Apple TV+, а також понад 100 000 фільмів і серіалів, які можна купити або взяти напрокат, а також прямі преміум-підписки на популярні потокові сервіси.

Також компанія Епл у 2022 році зробила великий акцент на турботу про екологію. Гаджети включають 100-відсоткове перероблене золото — вперше для iPad — у покритті кількох друкованих плат, а також перероблений алюміній, олово і рідкісноземельні елементи. Мета компанії повністю відмовитися від пластику у всій упаковці до 2025 року.

Очікуємо появи новинок у нашій країні та будемо насолоджуватися удосконаленими Айпадами і Епл ТВ. Читай Fopi Blog та дізнавайся про всі новинки техно індустрії першим.

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"