Навіщо потрібен AirTag від Apple та які у нього можливості? Повний огляд AirTag

 

Купити AirTag в Україні

Гайс, всім привіт! Сьогодні в нас дуже цікава тема, а саме, навіщо потрібен AirTag від Apple та які у нього можливості? Але все по черзі.

 

Що таке AirTag та як він працює?

AirTag – це GPS брелок, який допоможе тобі легко знаходити втрачені речі. Просто прикріпи брелок до ключів, домашньої тваринки, гаманця або до машини. Потім підключи брелок до телефону за допомогою Bluetooth і ти завжди зможеш побачити геолокацію у своєму iPhone у додатку Локатор. AirTag ― більше, ніж просто GPS брелок. Це незамінний помічник у сучасному побуті для тебе та твоєї родини. 

Твій AirTag транслює по Bluetooth захищений сигнал. Виявити його можуть пристрої з увімкненою функцією «Мережа Локатора», коли розмі­щу­ються поруч. Вони передадуть дані про місце розташування твого AirTag в iCloud, і тоді ти зможеш побачити трекер на карті в додатку «Локатор». Дані завжди передаються анонімно й шифруються для захисту конфі­ден­ційності. Ця функція дбайливо використовує заряд батарейки та мережевий трафік, тож за них можна не хвилюватися.

Навіщо потрібен AirTag від Apple та які у нього можливості?

Як підключити Еір тег?

Ну ось ми зрозуміли, що таке цей ваш Еір тег, купили його, принесли додому, але що робити далі? Як підключити Еір тег та почати користуватись ним? 

Для підключення цього аксесуара нам знадобиться:

  • iPhone, iPad або iPod touch з iOS 14.5 або iPadOS 14.5 або пізнішої версії, на пристрої повинна бути включена двофакторна автентифікація. Зверніть увагу, що приєднати AirTag можна тільки до iPhone або iPad. З Android цей аксесуар не працює.

  • Включена служба "Локатор".

  • Увімкнено Bluetooth.

  • Гарний рівень сигналу Wi-Fi або мережі.

  • Увімкнені служби геолокації: відкрийте «Налаштування» > «Приватність і безпека» > «Служби локації».

  • Для використання функції «Точна геопозиція» та найточнішого визначення розташування твого трекера AirTag дозволь програмі «Локатор» доступ до геопозиції. Відкрий «Налаштування» > «Приватність і безпека» > «Служби локації», потім прокрути вниз і натисни «Локатор». Вибери «За використання». Потім увімкни функцію «Точна геопозиція».

Що таке AirTag?

Як налаштувати AirTag?

  • Переконайся, що пристрій готовий до налаштування.

  • Якщо трекер AirTag новий, розпакуй його та витягни вкладку для активації елемента живлення. Трекер AirTag відтворить звук.

  • Піднеси AirTag до пристрою iPhone, iPad або iPod touch і натисни "Підключити". Якщо у тебе є кілька трекерів AirTag і відображається повідомлення «Виявлено кілька AirTag», піднеси до пристрою лише один трекер AirTag.

  • Вибери назву речі зі списку або «Настроюване ім'я», щоб ввести ім'я для AirTag і вибрати емодзі. Після цього натисни "Продовжити".

  • Для реєстрації зв'язку AirTag з ідентифікатором Apple ID натисни "Продовжити" ще раз.

  • Натисни «Готово».

Тепер можна прикріпити трекер AirTag до своєї речі, щоб контролювати місце розташування за допомогою програми «Локатор».

На якій відстані працює AirTag?

AirTag зі втраченою річчю можна знаходити на відстані 10-20 метрів від мітки. Якщо твій AirTag поблизу, iPhone може привести тебе до нього завдяки функції «Точний пошук». За допомогою технології надширокосмугового зв’язку ти побачиш напрямок і відстань до AirTag.

 

Скільки часу працює AirTag ?

Мітка Apple AirTag може працювати понад рік на одній звичайній батарейці, яку ти сам можеш легко замінити. А твій iPhone підкаже, коли це найкраще зробити. 

 

Заміна акумулятора в AirTag?

Коли заряд батарейки AirTag дуже низький, на твоєму iPhone з'являється повідомлення. Ти також можеш перевірити програму «Локатор», щоб дізнатися, чи потрібно замінити акумулятор AirTag:

  1. Відкрий програму «Локатор».

  2. Перейди на вкладку «Речі».

  3. Натисни AirTag, заряд акумулятора якого потрібно перевірити.

  4. Якщо заряд дуже низький, під назвою твого пристрою AirTag з’явиться повідомлення «Низький заряд акумулятора». 

Зніми кришку та вийми акумулятор. Акумулятор продається в більшості магазинів електроніки та господарських магазинів. Встав новий плоский літієвий акумулятор CR2032 напругою 3 вольт убік зі знаком «плюс» вгору. Ти почуєш звук, що підтверджує підключення акумулятора.

 

Чи захищений AirTag від вологи та пилу?

Мітака Apple AirTag має вологозахист за стандартом IP67. Один з кращих аналогів. Якщо порівнювати із Samsung, вони отримали вологозахист стандарту IP53. Скажімо, ти повісив Apple трекер на ключі. Аж раптом — йой — і вони в калюжі. Або втрапили під потоп, який ти влаштував. Не біда. AirTag захищено від води.
 

Як забезпечити себе від стороннього стеження?

AirTag робить неможливим небажане відстеження. Чужий AirTag може опинитися у твоїх речах. Тільки-но він почне перемі­щу­ватися разом із тобою, твій iPhone помітить це й попередить тебе. А трохи згодом, якщо ти так і не знайдеш цей AirTag, увімк­неться звуковий сигнал. Він дасть тобі зрозуміти, що трекер поруч.

Та може трапитися, що ти з другом, який також має AirTag, чи їдеш в поїзді з купою людей, які користуються AirTag. Не хви­люй­ся. Усі ці авто­ма­тич­ні попередження спрацьовують, тільки коли AirTag далеко від свого власника.

Як замінити батарейку в AirTag?

Як скинути AirTag до заводських налаштувань?

Наприклад, якщо ти хочеш продати або подарувати комусь свій AirTag, яким раніше вже користувався важливо пам'ятати, що AirTag можна пов'язати лише з одним ідентифікатором Apple ID. Якщо ти хочеш використати AirTag, який належав іншій особі, її потрібно видалити його зі свого Apple ID. Якщо попередній користувач видалив AirTag зі свого Apple ID, але ти не можеш його використовувати через відсутність Bluetooth-сигналу, тобі потрібно скинути параметри AirTag перед використанням зі своїми пристроями.

Для скидання параметрів AirTag, виконай наступні кроки:

  1. Оберни кришку акумулятора AirTag проти годинникової стрілки, поки вона не зупиниться.

  2. Вийми кришку та акумулятор.

  3. Заміни акумулятор.

  4. Тисни на акумулятор, поки не почуєте звук, що підтверджує його підключення. Повторіть цю процедуру ще чотири рази, витягаючи та замінюючи акумулятор, а потім натискаючи на нього, доки не почуєте звук. Ти повинен чути звук щоразу, коли натискаєш на акумулятор (усього п’ять разів). П’ятий звук відрізнятиметься від попередніх чотирьох. Це вказує на те, що AirTag готовий до створення пари.

  5. Встанови кришку, вирівнявши три виступи на кришці з трьома відсіками AirTag.

  6. Натисни на кришку.

  7. Обертай кришку за годинниковою стрілкою, поки вона не зупиниться.

Висновок

Якщо у тебе або у твоїх друзів Айфон, AirTag стане відмінним і технологічним аксесуаром, як для себе, так і для твоїх друзів. Чи сподобався наш огляд, чи залишилися питання? Пиши нам у коментарях під цією статтею.

Читай Fopi Блог та будь завжди у курсі всіх новин. :)

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"