На шляху до здоров'я: функціональність і можливості смартгодинників Garmin

Сьогодні заняття фітнесом для людини є одним зі способів підтримки здоров'я та гарного самопочуття незалежно від віку. Однак ефективність тренувань залежить від можливості відстежувати та аналізувати такі показники, як пульс, серцевий ритм, кількість спалених калорій, оцінка якості сну тощо. І допомогти у цьому можуть сучасні багатофункціональні фітнесгодинники Garmin.

Історія американського бренду Garmin почалася з виробництва GPS-приймачів для збройних сил США. Також компанія випускала навігатори для авто та літаків. До речі, першу модель з голосовими підказками створили саме розробники Garmin. Новою ідеєю став перехід від GPS-приймачів до повноцінних комп'ютерів для спортсменів. Так з'явився багатофункціональний Garmin Forerunner -  перший в світі наручний електронний пристрій для бігунів з опцією gps-трекера. Правду кажучи, спочатку це обладнання не сприймалося як щось особливе, але саме з нього почався переломний момент в долі компанії. Виробляти андроїд-смартфони Garmin теж пробувала у 2008 році на прикладі моделі Garmin Nüvifone, але особливого ажіотажу подібні спроби не викликали, і до 2010 року проєкт був закритий.

Розумні годинники Гармін зі стильними спортивними дизайнами сподобаються користувачам, які віддають перевагу якісним, перевіреним часом пристроям зі зрозумілим інтерфейсом і цікавими та корисними функціями.

Функціональні можливості

Для того, хто шукає найкраще співвідношення якості, функціоналу, зручності та надійності, годинник Garmin, безперечно, стане найкращим вибором. Бренд випускає різні лінійки з різним дизайном та призначенням:

  1. Fenix, Instinct, Forerunner – моделі для професійних бігунів і любителів активного способу життя. Моделі лінійки “Інстинкт” актуальні для будь-якої активності на свіжому повітрі. Вони позиціонуються як водонепроникні, високоміцні, пилозахищені. Є бюджетні та більш удосконалені версії, які належать до категорії «мультиспорт».

  2. Garmin Tactix, а також моделі Garmin Instinct Tactical – тактичні смарт-одинники.

  3. Garmin D2 – годинники для пілотів. 

  4. Garmin Descent – дайверська лінійка.

  5. Garmin Quatix – моделі для моряків, для яхтингу, риболовлі.

  6. Garmin Swim – найкращий вибір професійних плавців.

  7. Approach – годинники для гравців у гольф.

  8. Enduro – моделі з тривалим періодом роботи від одного заряду, завдяки чому їх можна брати з собою у тривалі походи та подорожі в екстремальних умовах.

  9. Garmin MARQ – преміальні моделі, виготовлені з особливих матеріалів, зокрема титану 5 клвсу. А також, Garmin MARQ Carbon Edition - корпус годинника виготовлений із 130 шарів розплавленого вуглецевого волокна та доповнений опуклою сапфіровою лінзою, яка забезпечує кристально-чітке зображення на яскравому AMOLED дисплеї. 

  10. Vivoactive, Vivomove, Venu – найкращі варіанти для непрофесійних спортсменів, які бажають просто підтримувати хорошу фізичну форму. Такі годинники мають спрощений функціонал і коштують дешевше. Вони належать до категорії унісекс.

  11. Lily – єдина лінійка, що вважається виключно жіночою, має стильні годинники, найменшого у колекції Гармін розміру.

Як бачимо, американська компанія подбала про кожного свого користувача. Вироби Гармін відрізняються один від одного формою та розміром, матеріалом корпусу, сумісністю з різними операційними системами смартфонів, типом індикації. Модельний ряд гаджетів від американського бренду регулярно поповнюється новими модернізованими пристроями.

Також бренд Гармін став першою компанією, яка оснастила смартгодинники функціями для відстеження жіночого здоров'я.

Здоров'я та фітнес

Серед функцій, необхідних для ефективного тренування, можна виділити:

  • моніторинг серцевого ритму для вимірювання інтенсивності спортивних тренувань;

  • відстеження та аналіз якості сну, поради для поліпшення сну; 

  • оцінка рівня втоми для покращення психоемоційного стану.

Для велосипедистів розроблений годинник Garmin з підтримкою спеціальних аксесуарів Vector Power Meter, що вимірюють загальну потужність, баланс вліво/вправо та динаміку руху. Для бігунів буде актуальним Running Dynamics Pod, що вимірює загальні показники, баланс, довжину кроку, час контакту з землею та багато інших параметрів. Всі ці датчики підключаються до годинника бездротовим способом через Bluetooth або ANT+.

У годинники топового бренду вбудовані барометричний альтиметр, барометр і компас (так звана ABC), які працюють навіть тоді, коли немає сигналу GPS. Вони допомагають передбачати погоду, тому стануть незамінними помічниками під час туристичних походів і тривалого відпочинку на природі. 

 

Повідомлення та зв'язок

Бувають ситуації, коли немає можливості використовувати мобільний телефон, але потрібно бути на зв'язку, і тут стане у пригоді розумний годинник від Гармін. При синхронізації зі смартфоном він контролює отримання вхідних дзвінків, електронних листів, смс, повідомлень із соцмереж тощо. Вони відображатимуться на дисплеї годинника та допоможуть тобі не пропустити важливу інформацію.

 

Додаткові функції годинників Гармін

Крім суто спортивних програм, пристрої різних моделей мають і інші функції:

  • контроль музики та відтворення музичних треків через Bluetooth навушники;

  • вбудовані програми та підказки віртуального тренера для ефективних тренувань;

  • завантажені карти, якими можна користуватися навіть у відсутності інтернет-з’єднання;

  • спеціальні тактичні функції: сумісність з окулярами нічного бачення та інші можливості для військово-польових операцій (для окремих моделей);

  • NFC-модуль для безконтактної оплати товарів у магазинах;

  • вбудований ліхтарик тощо.

Якщо ти давно шукаєш компактний гаджет зі стильним дизайном, міцним корпусом і великою кількістю корисних функцій, неодмінно зверни увагу на розумні годинники Garmin.

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"