MacBook Pro з чипами M2 Pro і M2 Max

Хелоу, друзі! 17 січня компанія Apple представила 14 та 16-дюймові ноутбуки MacBook Pro з процесорами M2 Pro та M2 Max. Таке оновлення покращує продуктивність і час автономної роботи в Mac. Простіше кажучи, чипи стали швидшими і тепер економніше витрачають заряд батареї. Сьогодні побалакаємо про це більш детально. Що нового в MacBook Pro з M2 Pro та M2 Max та чи слід оновлюватися? 

 

MacBook Pro з чипами M2 Pro і M2 Max

 

Про чипи

M2 Pro виготовлений з дотриманням 5-нанометрового техпроцесу та складається з 40 млрд транзисторів. Чип представлений у версіях з 10 та 12 ядрами CPU та 19 ядрами GPU. Також M2 Pro підтримує до 32 ГБ оперативної пам'яті із пропускною здатністю 200 ГБ/с. Під час презентації розповіли, що M2 Pro на 20% продуктивніший, ніж 10-ядерний M1 Pro. 

Більше інформації про чипи читайте у нашій статті про чипи M2 Pro та M2 Max.

 

Коли MacBook Pro з чипами M2 Pro і M2 Max будуть у продажі?

Що нового в MacBook Pro 2023 року?

 

Що нового в MacBook Pro 2023 року?

Зазначимо, нові MacBook Pro є незначним оновленням порівняно з попередніми моделями, анонсованими в жовтні 2021 року. Але все ж таки пристрої містять кілька помітних нових функцій і змін. Розглянемо 5 найцікавіших фактів про новинки:

 

  • Нові моделі MacBook Pro у кольорі Space Gray тепер поставляються із зарядним кабелем MagSafe відповідного кольору Space Gray. Раніше це був кабель сріблястого кольору. Вперше для лінійки Mac реалізовано підтримку бездротових стандартів зв'язку Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.3. Це має покращити стабільність та продуктивність підключень.

  • Завдяки M2 Pro та M2 Max MacBook Pro справляється із складними завданнями, як-от рендеринг ефектів, який у 6 разів швидший ніж у найшвидшого MacBook Pro на базі Intel, і градація кольору, яка є до 2 разів швидше.

  • Завдяки безпрецедентній енергоефективності Apple silicon, час автономної роботи на MacBook Pro тепер становить до 22 годин — це найдовший час автономної роботи в Mac.

  • Для покращеного підключення новий MacBook Pro підтримує Wi-Fi 6E,3, який майже вдвічі швидший за попереднє покоління, а також розширений HDMI, який уперше підтримує дисплеї 8K. Завдяки об’єднаній пам’яті об’ємом до 96 ГБ у моделі M2 Max творці можуть працювати над настільки великими сценами, що їх неможливо запустити навіть на ноутбуках.

  • Неперевершені характеристики MacBook Pro завершують його відомий дисплей Liquid Retina XDR, широкий набір підключення, HD-камера FaceTime 1080p, звукова система з шістьма динаміками та мікрофони студійної якості. У поєднанні з macOS Ventura користувач MacBook Pro не має собі рівних. 

 

Купити MacBook Pro M2 Pro і M2 Max в Україні

 

Чи варто оновлюватись?

Звичайно новинка має небагато оновлень, але вони досить важливі. Якщо в тебе немає фінансових обмежень, і твої повсякденні завдання потребують великого навантаження – думати нема чого, це коштує своїх грошей. Ці оновлення ми чекали довго. Також до оновлень підлягають попередні версії.

А якщо ти звичайний користувач, який працює з текстом та мінімальною графікою – тобі вистачить і звичайного М1, М2. Топові MacBook Pro M2 Pro, M2 Max призначені для професіоналів. Якщо ти не використовуєш важкі програми і не плануєш постійно навантажувати ОЗУ, графічний чип та нейронний двигун, то переплачувати не варто.

 

Коли MacBook Pro з чипами M2 Pro і M2 Max будуть у продажі?

Офіційно клієнти можуть замовити нові 14- та 16-дюймові MacBook Pro вже сьогодні, доступність їх почнеться з вівторка, 24 січня. 

Читай Fopi Блог та будь завжди у курсі усіх новин! 

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"