iPhone 15 Pro vs iPhone 14 Pro: що змінилося?

 

Користувачі техніки Apple вже мають можливість купити черговий девайс – iPhone 15 Pro. Його поява у продажі планується приблизно на кінець вересня. А поки всі в очікуванні, розглянемо новинку та його попередника і їхні головні відмінності, щоб розуміти, яка з моделей виграє за своїми характеристиками.

 

iPhone 15 Pro в різних кольрах

 

Зміни у дизайні та характеристиках iPhone 15 Pro та 14 Pro

Вже кілька поколінь дизайн Айфонів не зазнавав ніяких особливих змін. І от нарешті у 15-й лінійці розробники внесли невеликі зміни.

Тепер iPhone 15 Pro  має збільшений дисплей, якщо порівнювати з минулими моделями.  iPhone 15 Pro на 9% легший за iPhone 14 Pro, що може бути важливою перевагою для деяких користувачів. Це пов'язано з використанням титану в корпусі, який є легшим за нержавіючу сталь, яка використовувалася в попередніх моделях Pro. Також на новому пристрої Apple розробив «кнопку дії» – аналог перемикача Apple Watch Ultra, що дозволить робити налаштування згідно з потребами користувача.

Якщо iPhone 14 Pro має основний модуль 48 МП 1/1,28 дюйма та супутній – 12 МП ширококутної камери та телеоб’єктив 12 МП 1/3,5 дюйма, то його наступник  отримав новітній датчик Sony IMX903 розміром майже в дюйм, що зможе вловлювати на 20 % більше світла. Також девайс матиме вбудовану підтримку 14-бітного DNG RAW для кращої фотографії. Також слід відзначити 3-кратний зум для більших можливостей зйомки.

Щодо захисних характеристик, iPhone 15 Pro, як і його попередник, має захист від води та пилу.

 

button iPhone 15 Pro

 

процесор iPhone 15 Pro

iPhone 14 Pro оснащений процесором A16 Bionic, який нещодавна був найпотужнішим у серії iPhone. В iPhone 15 Pro новий чип A17 Bionic, який до 40 % потужніший та до 30 % більш ефективний, ніж попередні. Отже, працюватиме швидше та довше без підзарядки. Ця модель буде здатна на запуск кількох програм паралельно без жодних затримок або гальмувань. 

 

a17 чип iPhone 15 Pro

 

Акумулятор та зарядка iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro має батарею, яка споживає менше енергії, ніж у попередніх моделях. Це досягається за рахунок використання нового процесора, який може виконувати більше завдань за менший проміжок часу. Ще одна важлива зміна торкнулася роз’єму зарядки. Вся лінійка оснащена портами USB-C. Однак на швидкість зарядки це не впливає. Нагадаємо, що девайси попередніх поколінь мали порти Lightning. Перехід дає можливість об'єднати екосистему Apple на апаратному рівні, бо більшість інших пристроїв компанії використовують зарядні порти USB-C. 

 

usb-c iPhone 15 Pro

 

Яку модель iPhone краще обрати: 14 Pro чи 15 Pro?

Якщо тобі вкрай потрібен новий якісний смартфон, чекати не варто – iPhone 15 Pro стане чудовою покупкою з покращенними характеристиками. Однак iPhone 14 Pro залишається досі актуальним і гідним уваги на ринку iPhone.  Якщо ти надаєш перевагу титановому дизайну, потужності і довготривалості роботи, стилю та ефективності : iPhone 15 Pro - це твій девайс. Але якщо ти не женешся за модними новинками і шукаєш надійний, комфортний і сучасний пристрій, який не залишить пустим твій гаманець - обирай iPhone 14 Pro.

Fopi - це кращий вибір для тебе, якщо ти хочеш купити iPhone з офіційною гарантією в Україні. Ми допоможемо тобі підібрати модель, яка відповідає саме твоїм потребам і вподобанням.




 

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"