Довгоочікувана WatchOS 9! Готовий?

 12 вересня, окрім оновлення для iPhone, компанія Apple випустила також оновлення для AppleWatch. Нові циферблати, розширена програма «Тренування», етапи сну, перша у своєму роді функція AFib History, перероблена програма «Компас» і абсолютно нова програма «Ліки». Давай ознайомимось з WatchOS 9 детальніше.

WatchOS 9 для Apple Watch

Нові та розширені циферблати

WatchOS 9 представляє чотири нові циферблати: місячний, який відображає зв’язок між григоріанським і місячним календарем, що використовується в багатьох культурах, таких як китайська, єврейська та ісламська; Playtime, динамічний витвір мистецтва, унікальний для Apple Watch і створений у співпраці з художницею Джої Фултон; Metropolitan, класичний циферблат годинника, керований шрифтами, стиль якого змінюється, коли ти повертаєш Digital Crown; Astronomy, який було повністю оновлено, містить нову зоряну карту та поточні хмарні дані.
 

Оновлення покращує та модернізує деякі з найбільш класичних циферблатів, як-от Utility, Simple та Activity Analog, а також редагування кольору фону для Modular, Modular Compact та X-Large для додаткової персоналізації. Циферблат «Портрети» демонструє ефект глибини на більшій кількості фотографій, у тому числі котів, собак і пейзажів. Вперше, будь-який користувач Apple Watch, який використовує watchOS 9 — навіть той, хто не має моделі Nike — зможе отримати доступ до всіх циферблатів Nike, включно зі свіжими кольорами, що з’являються на циферблаті Bounce.
 

Focus тепер дозволяє тобі вибирати циферблат Apple Watch, який автоматично з’являється, коли ти запускаєш певний Focus на iPhone, наприклад, обличчя Photos під час Personal Focus, допомагаючи тобі бути в центрі уваги.

Оновлені циферблати watchOS9 для Apple Watch

Оновлення програми для тренувань

 Додаток Workout, один із найпопулярніших додатків на Apple Watch, було оновлено, щоб надати тобі більш багаті показники для вимірювання ефективності, а також нові можливості тренувань, допомогти досягти твоїх фітнес-цілей. Уже знайомий тобі  дисплей тепер використовує Digital Crown для перегляду активності, щоб ти зміг бачити важливі показники для різних стилів тренувань. Зони серцевого ритму, які використовують персоналізовані дані про твій стан здоров’я, можна використовувати для моніторингу інтенсивності тренування.

 Для інтервальних тренувань у додатку Workout представлено спеціальні тренування, які можна використовувати для створення структурованого тренування, яке включає інтервали роботи та відновлення. Нові сповіщення, зокрема темп, потужність, частоту серцевих скорочень і частоту педалей, можна додати, щоб ти міг контролювати навантаження під час тренування.

Тренування в watchOS 9 для Apple Watch

А для триатлоністів і дуатлоністів додаток Workout тепер підтримує новий тип тренування Multisport, який автоматично перемикається між будь-якою послідовністю тренувань: плавання, їзди на велосипеді та бігу, використовуючи датчики руху для розпізнавання моделей рухів.

Мультиспорт в watchOS 9 для Apple Watch

Оновлення для бігунів

Apple Watch уже є потужним інструментом для бігунів, а watchOS 9 надає більше даних і функцій, щоб допомогти відстежувати, наскільки ефективно ти бігаєш. Нові показники бігової форми, зокрема довжину кроку, час контакту з землею та вертикальні коливання, можна додавати як показники у режимі перегляду тренувань. Ці показники відображаються в підсумку додатка Fitness і в додатку Health, де ти можеш бачити тенденції з часом і вивчати шаблони.
Тренування Біг для Apple Watch

Покращення плавання

Кікборд додано як новий тип гребка для тренувань з плавання в басейні, використовуючи об’єднання датчиків на Apple Watch, щоб автоматично визначати, коли ти плаваєш з кікбордом і класифікувати тип гребка в підсумку тренування разом із пропливаною відстанню. Тепер плавці можуть відстежувати свою ефективність за допомогою оцінки SWOLF — кількості гребків у поєднанні з часом у секундах, який потрібен для пропливання однієї довжини басейну. Ти можеш переглядати середнє значення SWOLF для кожного підходу в підсумку тренування.

Перероблений додаток Compass

Повністю перероблений додаток Compass надає детальнішу інформацію та нові перегляди з можливістю масштабування, включно з гібридним виглядом, який одночасно показує аналоговий циферблат компаса та цифровий вигляд. Повертаючи Digital Crown, відкривається додатковий вид, який включає широту, довготу, висоту та кут нахилу, а також вид орієнтування, що показує маршрутні точки компаса та зворотний шлях.

Backtrack використовує дані GPS, щоб створити шлях, який показує, де ти був, що корисно, якщо ти загубився або дезорієнтувався і потребуєш допомоги у повторенні своїх кроків. Він також може автоматично вмикатися у фоновому режимі, коли немає мережі.

Compass Waypoints — це швидкий і зручний спосіб позначити місцезнаходження або об’єкт інтересу безпосередньо в програмі, торкнувшись піктограми Compass Waypoint, ти позначиш маршрутну точку. Якщо вибрати одну з них, ти зможеш переглянути напрямок маршрутної точки та приблизну відстань до неї.

Компас в watchOS 9 для Apple Watch

Статистика сну

Функція Sleep на Apple Watch вже дає змогу тобі створювати розклад відпочинку та сну, а також відстежувати свій сон, щоб допомогти досягти своїх цілей. Відстеження сну в watchOS 9 надає ще більше інформації завдяки введенню етапів сну.  

Використовуючи сигнали від акселерометра та датчика частоти серцевих скорочень, Apple Watch може визначити, коли ти перебуваєш у фазі швидкого, основного чи глибокого сну, а також коли не спиш. Ти зможеш бачити дані про стадію сну на Apple Watch у додатку Sleep і переглядати більш детальну інформацію, як-от час сну, а також додаткові показники, як частота серцевих скорочень і частота дихання, у порівняльних таблицях сну в додатку Health на iPhone.

Сон в watchOS 9 для Apple Watch

Перша у своєму роді історія AFib

Дослідження показують, що кількість часу, проведеного в AFib (фібриляція передсердь), може вплинути на симптоми людини, загальну якість життя та ризик ускладнень. Раніше не було простого способу відстежити частоту фібриляціі протягом тривалого періоду часу або керувати чинниками способу життя, які можуть впливати на стан людини.

За допомогою watchOS 9 користувачі, у яких діагностовано фібриляцію, можуть увімкнути функцію історії AFib, дозволену FDA2 і отримати доступ до важливої ​​інформації, включно з оцінкою того, як часто серцевий ритм виявляє ознаки AFib, надаючи більш глибоке уявлення про стан. 

Можна завантажити PDF-файл із детальною історією фібриляції та факторами способу життя, якими можна легко поділитися з лікарями та медичними працівниками для більш обґрунтованих розмов.

AFib в watchOs 9 для Apple Watch

Ліки

Новий досвід «Ліки» на Apple Watch і iPhone допомагає тобі керувати своїми ліками, вітамінами та добавками та відстежувати їх, дозволяючи створювати список ліків, налаштовувати графіки та нагадування, а також переглядати інформацію про ліки в додатку Health. Додаток «Ліки» на Apple Watch дозволяє тобі зручно та непомітно відстежувати ліки в будь-який час і в будь-якому місці.

Для кожного препарату можна створювати індивідуальні розклади, незалежно від того, чи потрібно приймати його кілька разів на день, раз на тиждень або за потреби, а також можна налаштувати нагадування, щоб не забути про прийом.

Ліки в watchOS 9 для Apple Watch

Які Apple Watch підтримують watchOS 9

Оновлення уже доступне для таких моделей Еппл Вотч: Apple Watch Series 4/5/6/7/8/SE. Наша команда Фопі уже насолоджується новими фішками watchOS 9. А що з приводу тебе? Пиши нам у коментарях свої враження та думки про нову вотчОС 9.

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"