Apple Watch відкриває нові горизонти в області здоров'я серця

Купити Apple Watch в Україні

Дбати про своє здоров'я простіше, ніж ти думаєш з Apple Watch

За один день серце середньої здорової дорослої людини скорочується понад 100 000 разів. Такт за тактом, день у день починає промальовуватися картина – образ, який в основному залишається непоміченим. Apple Watch можуть допомогти зробити невидиме видимим. 

Завдяки функціям для здоров'я серця, Apple надає користувачам уявлення, що постійно розвивається, про своє здоров'я з практичними даними. За допомогою повідомлення на твоїх Apple Watch ти можеш дізнатись про високу та низьку частоту пульсу, Cardio Fitness, повідомлення про нерегулярний ритм, ЕКГ та історію миготливої аритмії. Дбати про своє здоров'я простіше, ніж ти думаєш з Apple Watch.

Та сама передова технологія, яка надає інформацію, яка допомагає користувачам краще зрозуміти своє здоров’я, також має потенціал відкрити двері для дослідницьких і медичних спільнот. Відколи Apple запустила ResearchKit і CareKit у 2015 році, дослідники, клініцисти та розробники знайшли нові інноваційні способи вивчення, відстеження та лікування широкого спектра захворювань.

 

Apple Watch відкриває нові горизонти в області здоров'я серця

Важливі дослідження за участі Apple Watch

Для подальших відкриттів, які покращують здоров’я в масштабах, Apple запустила Програму підтримки дослідників. Завдяки цій програмі, Apple надає дослідникам пристрої Apple Watch, що дає їм змогу відкривати нові шляхи дослідження здоров’я, зокрема наукового розуміння серця. 

 

Як дослідження чутливості програми ЕКГ на Apple Watch може допомогти хворим раком дітям?

Доцент Рейчел Конерс і доктор Клаудія Торо є старшими педіатричними онкологами з Мельбурна, Австралія, які в основному проводять свої дні, доглядаючи за дітьми в дитячій онкологічній клініці третього рівня, і досліджуючи токсичність, пов’язану з терапією дитячого раку. Разом вони досліджують, як лікування може вплинути на серцевий ритм і намагаються знайти інноваційні способи втручання. 

Токсичність при лікуванні раку може призвести до порушень серцевого ритму, таких як синдром подовженого інтервалу QT, який може бути потенційно небезпечним для життя. Подовжений інтервал QT створює нерегулярний серцевий ритм, збільшуючи час, необхідний для проходження крові через серце.

Через схильність до подовження інтервалу QT, діти, які отримують лікування раку, регулярно проходять скринінг принаймні раз на тиждень за допомогою електрокардіограми у 12 відведеннях, за словами доктора Конерса. Однак амбулаторним пацієнтам все одно потрібен доступ до моніторингу.

У найближчі місяці доктор Конерс і її команда з Дитячого науково-дослідного інституту Мердока почнуть дослідження чутливості програми ЕКГ Apple Watch у 40 дітей і підлітків. Після цього команда шукатиме способи, як пацієнти зможуть взяти свої ЕКГ, де б вони не були, коли б вони могли. Завдяки цим знанням команда сподівається краще зрозуміти реальність кардіотоксичності та визначити потенційні можливості для втручання.

Дбати про своє здоров'я простіше, ніж ти думаєш з Apple Watch

Наслідки екологічних катастроф та зміни клімату на здоров'я та соціальний стан людей

Можливо, ти пам'ятаєш гучні новини про пожежі у Каліфорнії 9 вересня 2020 року. Доктор Со-Мін Чеонг, доцент кафедри державної служби та управління Школи Буша Техаського університету A&M, перебував у Пало-Альто, Каліфорнія. І це наштовхнуло його на важливі дослідження. Доктор Со-Мін Чеонг досліджує соціальні та медичні наслідки екологічних катастроф і зміни клімату, побачив можливість вивчити особистий вплив диму лісових пожеж на здоров’я серця пожежників. 

Завдяки своїм зв’язкам у дослідницькому співтоваристві доктор Чеонг дізналася, що Apple Watch може допомогти отримувати потрібні їй дані про здоров’я. «Мій колега зі Стенфорда поділився своїм досвідом використання Apple Watch, і вони відомі своєю точністю пульсу», – додає вона. «Я завжди хотів мати можливість проводити більш неінвазивний сенсорний аналіз людей, щоб отримати точніші вимірювання здоров’я».

Наступного місяця доктор Чеонг з Техаського університету A&M і доктори Браян Кім і Марко Перес зі Stanford Medicine почнуть оснащувати пожежників Apple Watch для вивчення впливу диму лісових пожеж на здоров’я серця. Сезон лісових пожеж починається навесні в Техасі та влітку в Каліфорнії, і до 200 пожежників у цих місцях приєднаються до дослідження.

Від Apple Watch дослідження планує контролювати частоту і ритм серцевих скорочень, сон, рівень кисню в крові, дані про активність тощо. Пожежники також будуть носити монітори якості повітря та виконувати опитування щодо сну, активності та симптомів, пов’язаних із димом лісової пожежі.
 

Маленький крок для людини — великий для людства.

«Дослідження, подібні до цього, раніше не проводилися, тому справа не в тому, щоб довести чи спростувати гіпотезу», — сказав д-р Чеонг. «Це є більш дослідницьким, і результати допоможуть нам зрозуміти точність подібного аналізу для створення індивідуальних заходів. Я також думаю, що дослідження такого характеру може допомогти нам краще зрозуміти групи високого ризику».

Згідно з даними європейських експертів з епідеміології, очікується, що до 2060 року кількість фібриляції передсердь в Європейському Союзі зросте вдвічі. ФАП — це поширена серцева аритмія, яка може мати серйозні наслідки — наприклад, підвищений ризик інсульту або серцевої недостатності — якщо не лікувати.

Apple Watch — це настільки широко використовуваний, надійний пристрій для споживання, що ми подумали, що це чудовий пристрій, який ми зможемо інтегрувати в наші дослідження, щоб краще зрозуміти, як ми можемо потенційно інтегрувати його в більшу систему охорони здоров’я», — ділиться доктор Себастьян Блок.

Ці дослідження знаменують собою початок того, що ми сподіваємося зрозуміти за допомогою Apple Watch. У майбутньому лікарі сумісно з Apple Watch планують дослідити способи виявлення можливостей використання програми ЕКГ для спостереження за пацієнтами вдома, оскільки певні ліки можуть змінювати серцевий ритм. Вони також розглядають можливість використання Apple Watch для моніторингу пацієнтів із серцевою недостатністю вдома, враховуючи, що це не легка хвороба, і визначення прогностичних біомаркерів загострень. 

 

Підсумок

Безперечно круто, що в сучасному світі є небайдужі люди до серцевих хвороб. І прогрес у світі досліджень причин та своєчасного лікування хвороб не стоїть на місці. Тому дбай про своє здоров'я з Apple Watch і проводи діагностику своїх щоденних показників не виходячи з дому. Подібні програми будуть корисні не тільки людям у віці, але, як ми й бачимо, людям будь-якого віку. Піклуйся про себе, а нові функції Apple Watch подбають про тебе.

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"