Apple представляє M2 Pro і M2 Max: чипи нового покоління

Чипи наступного покоління були представлені 17 січня в Каліфорнії. І знову-таки компанія задирає планку у світі техніки і перевершує сама себе. Що таке чип M2 Pro та M2 Max? Це продуктивність нового покоління для професійних робочих процесів.

 

Apple представляє M2 Pro і M2 Max

Унікальна розробка M2 Pro розширює архітектуру M2. 

  • 12-ядерний ЦП 

  • 19-ядерний графічний процесор

  • 32 ГБ швидкої об’єднаної пам’яті

M2 Max базується на можливостях M2 Pro. Включаючи до 38-ядерного графічного процесора, подвоєну уніфіковану пропускну здатність пам’яті та до 96 ГБ уніфікованої пам’яті. Такі вдосконалення роблять його найпотужнішим і найенергоефективнішим чипом у світі для професійного ноутбука. 

Обидва чипи також мають розширені спеціальні технології, включаючи швидший 16-ядерний нейронний механізм і потужний медіа-процесор Apple. M2 Pro вперше забезпечує професійну продуктивність для Mac mini, тоді як M2 Pro і M2 Max підвищують продуктивність і можливості 14- і 16-дюймових MacBook Pro, що змінюють правила гри.

Завдяки ще потужнішому процесору та графічному процесору, підтримці більшої уніфікованої системи пам’яті та вдосконаленому медіа-процесору, M2 Pro та M2 Max представляють дивовижні досягнення в процесор Apple.

 

Чипи нового покоління

Чип M2 Pro: характеристики

M2 Pro, створений за 5-нанометровою технологією другого покоління, складається з 40 мільярдів транзисторів — майже на 20 відсотків більше ніж M1 Pro і вдвічі більше ніж у M2. Він має уніфіковану пропускну здатність пам’яті 200 ГБ/с — удвічі більше ніж у M2 — і до 32 ГБ уніфікованої пам’яті з низькою затримкою. 10- або 12-ядерний ЦП наступного покоління складається з восьми високопродуктивних і чотирьох високоефективних ядер, завдяки чому продуктивність багатопотокового ЦП на 20 відсотків вища ніж у 10-ядерного ЦП у M1 Pro. Такі програми, як Adobe Photoshop, виконують важкі робочі навантаження швидше ніж будь-коли, а компіляція в Xcode у 2,5 рази швидша ніж на найшвидшому MacBook Pro на базі Intel.

Графічний процесор M2 Pro може мати до 19 ядер — на три більше ніж графічний процесор M1 Pro — і включає більший кеш L2. Швидкість графіки на 30 відсотків вища ніж у M1 Pro, що призводить до значного підвищення продуктивності обробки зображень і дозволяє грати в ігри консольної якості.

 

Наглядні приклади роботи M2 Pro і M2 Max

Графік, що демонструє продуктивність M2 Pro і M2 Max під час обробки зображень у Adobe Photoshop.

 

Графік, що демонструє продуктивність M2 Pro і M2 Max

 

Графік, що демонструє продуктивність M2 Pro і M2 Max при компіляції коду в Xcode.

 

Графік, що демонструє продуктивність M2 Pro і M2 Max при компіляції коду в Xcode

 

Чип M2 Max: характеристики

M2 Max: найпотужніший і найефективніший чип у світі для професійного ноутбука.

Завдяки 67 мільярдам транзисторів — на 10 мільярдів більше ніж у M1 Max і більш ніж у 3 рази більше ніж у M2 — M2 Max ще більше підвищує продуктивність і можливості кремнію Apple. Його пропускна здатність уніфікованої пам’яті 400 ГБ/с вдвічі перевищує M2 Pro, у 4 рази більше ніж у M2, і підтримує до 96 ГБ швидкої об’єднаної пам’яті. Так великі файли відкриваються миттєво, а робота в кількох професійних програмах неймовірно швидка та плавна.

M2 Max оснащений тим самим 12-ядерним процесором нового покоління, що й M2 Pro. Графічний процесор ще потужніший завдяки 38 ядрам і поєднується з більшою кеш-пам’яттю L2. Швидкість графіки зростає на 30 відсотків  ніж у M1 Max. Разом із 96 ГБ пам’яті новий MacBook Pro з M2 Max може виконувати проекти з інтенсивною графікою, які конкуруючі системи навіть не можуть виконати.2 MacBook Pro з M2 – від посилення візуальних ефектів до навчання моделей машинного навчання та з’єднання гігапіксельних зображень. Max забезпечує неймовірну продуктивність незалежно від того, підключений до мережі або працює від акумулятора. M2 Max — найпотужніший і найефективніший у світі чип для професійного ноутбука.

 

Підіб'ємо підсумки за характеристиками M2 Pro і M2 Max

  • M2 Pro і M2 Max мають оновлені спеціальні технології:

  • І M2 Pro, і M2 Max включають 16-ядерний нейронний механізм нового покоління від Apple, здатний виконувати 15,8 трильйона операцій за секунду, що на 40 відсотків швидше ніж у попереднього покоління.

  • M2 Pro має надзвичайно потужний і ефективний медіа-процесор, включаючи кодування та декодування відео H.264, HEVC і ProRes з апаратним прискоренням, що дозволяє відтворювати кілька потоків відео 4K і 8K ProRes, споживаючи дуже мало енергії. M2 Max оснащено двома механізмами кодування відео та двома механізмами ProRes, що забезпечує кодування відео до 2 разів швидше ніж M2 Pro.

  • Найновіший процесор сигналу зображення від Apple забезпечує краще зменшення шумів і, разом із Neural Engine, використовує обчислювальне відео для покращення якості зображення камери.

  • Secure Enclave наступного покоління є важливою частиною найкращої у своєму класі безпеки Apple.

 

Чип M2 Max: характеристики

macOS Ventura з M2 Pro і M2 Max

Ексклюзивно розроблений macOS для заліза Apple, у сумісності macOS Ventura та провідних у галузі нових чипів забезпечує неперевершену продуктивність для любителів та професіоналів.

Комп’ютери Mac із процесорами Apple Silicon мають доступ до понад 15 000 власних програм і плагінів, які розкривають повну потужність мікросхем серії M.

macOS Ventura пропонує нові функції, зокрема Stage Manager, і нові можливості з Continuity Camera та Handoff у FaceTime. macOS Ventura також містить значні оновлення для Safari, Mail, Messages, Spotlight тощо, усі вони більш чуйні та працюють ефективніше на M2 Pro та M2 Max.

Читай Fopi Блог та будь завжди у курсі усіх новин! 

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"