10 корисних фішок iPhone про які ти не знав

 

Чи знав ти, що «Диктофон» у твоєму iPhone вміє пропускати тишу в записах?

10 корисних фішок iPhone про які ти не знав

Гайс, всім привіт! Думаєш, що добре знаєш усі фішки свого iPhone? А давай перевірмо. Ми підібрали 10 лайфхаків з iPhone, які зекономлять твій час у 10 разів.

 

 iPhone автоматично аналізує весь запис повністю та видаляє прогалини з тишею. Дуже зручно, коли в тебе довгий запис у диктофоні та часу слухати цілком немає.

Відкрий редагування необхідного запису в «Диктофоні», розгорни меню параметрів та переведи в активне положення перемикач «Пропускати тишу».

Відмінна можливість, яка допоможе залишити у записі лише голос.

 

Цієї можливості справді не вистачало. Коли ти підключений до мережі Wi-Fi та хочеш поділитися паролем з іншим, але не пам'ятаєш його, ця функція добре виручить тебе. Ця можливість з'явилася в iOS 16.

Відкрий «Налаштування», перейди в розділ Wi-Fi, розгорни меню відомої мережі та отримай доступ до пароля через однойменний пункт.

Раніше доводилося сподіватися на можливість поділитися даними для підключення до Wi-Fi, але ця фішка спрацьовувала далеко не завжди.

Тепер взаємодіяти з паролями від відомих бездротових мереж стало набагато простіше.

 

Тепер набір знімків можна зібрати у «Фото» та перетягнути до іншої програми.

Просто вибери одне або кілька фото, чи інших об'єктів, затримай палець, перейди в потрібну програму і перемісти контент у вказане місце.

На iPad ця можливість здається ще більш потрібною, але і на iPhone з нею іноді зручно.

 Як на iOS перевірити вкрадені паролі?

Іноді хочеться поділитися лише якоюсь частиною фотографії, щоб адресат не бачив, що відбувається на задньому плані. У iOS 16 з'явилася можливість виділити об'єкт на фото та відправити лише його.

Відкрий програму “Фото” та знайди потрібне зображення. Затримай палець на об'єкті, який ти хочеш виділити та відправити. Як тільки він “прилипне” до твого пальця, іншою рукою згорни додаток “Фото” і перетягни виділений об'єкт у потрібну програму.

Вирізай фото без фону легко та без використання додаткових програм.

 

Для тих, хто вводить багато тексту, Apple також передбачила цікавий лайфхак. Якщо ти регулярно пишеш одну і ту ж фразу, або довге слово, то можна створити скорочення та вводити значно швидше:

Відкрий налаштування та перейди  до розділу “Основні”. Вибери “Клавіатура”. Зайди в "Заміна тексту" і за допомогою плюсу додай цікаві для тебе фрази або слова і скорочення для них.

Цей лайфхак економить час та твої нервові клітини.

 

6. Як перекласти текст з фото?

Apple навчила нейромережі не тільки визначати об'єкт на фотографіях, а навіть виділяти текст і перекладати його на потрібну  для тебе мову. Тільки уяви, нічого не треба вводити вручну. Айфон все зробить за тебе.

Збережи картинку з текстом, що тебе цікавить. Перейди до програми “Фото” та відкрий збережене зображення. Затримай палець на тій фразі, яку хочеш перекласти іншою мовою до виділення та появи контекстного меню. Налаштуй межу виділення та скопіюй його для подальшого використання, або натисни на стрілку і вибери “Переклад”.

У невеликому віконці одразу ж відкриється перекладач, де тобі треба буде налаштувати мову і дочекатися результату. Його, до речі, можна прослухати, якщо тобі важливо почути вимову.

Як настроїти дії на постукування задньої панелі iPhone?

7. Як на iOS перевірити вкрадені паролі?

iPhone може відстежувати твої паролі та попереджати тебе, якщо вони не є надійними. Паролі перевіряються по злитих, у загальний доступ, базах.

Відкрий "Налаштування", перейди в розділ "Паролі", розгорни меню "Рекомендації з безпеки", переведи в активне положення перемикач "Виявлення вкрадених паролів".

Усі знайдені у базах паролі краще замінити.

 

8. Як настроїти дії на постукування задньої панелі iPhone?

Можна також двічі або тричі торкнути задню частину iPhone, щоб виконати дії, як зробити знімок екрана, увімкнути параметр доступності, виконати швидку команду тощо.

  Що зробити: відкрий «Налаштування», перейди в розділ «Універсальний доступ», розгорни меню «Дотик» > «Дотик задньої панелі», визнач варіант дотику та необхідну дію за своїм бажанням.

Унікальна фішка, яка спрацьовує навіть крізь товстий захисний чохол.

 

9. Як просканувати документ за допомогою iPhone?

Завдяки гарній камері, iPhone можна використовувати та хоч в ролі сканера. А чому б і ні, якщо окремого пристрою під рукою немає, а Айфон завжди з собою.

Відкрий програму Нотатки та створи за допомогою “+” нову нотатку. Натисни на камеру над клавіатурою та обери “Просканувати документи”. Збережи всі сторінки і система сформує їх в єдиний файл.

Щоб відправити його як PDF-вкладення, просто затримай палець на скані, що вийшов і вибери "Поділитися". Жодних сторонніх додатків та засмічення вільного місця. Лише стандартний софт.

 

10. Як швидко повернутись на початок сторінки на Айфоні?

Уяви, що у тебе на смартфоні є медіатека на кілька тисяч фотографій. Щоб перейти до найпершої, доведеться дуже довго гортати. Або ти читаєш якусь вебсторінку і вже дійшов дуже далеко вниз і терміново знадобилося повернутись до самого початку.

У таких випадках ти можеш просто торкнутися верхньої частини екрана і твій пристрій автоматично перемістить тебе на початок. Не потрібно витрачати багато часу на прокручування сторінок вручну. До речі, це одна з функцій, яких часто не вистачає на Андроїді. Це чудова функція, яку варто випробувати.

Ділися цією статтею зі своїми друзями. Заощаджуй свій час і насолоджуйся зручністю iPhone. І пам'ятай: "Знання є сила, незнання - теж нічого страшного". ?

Читай Fopi Блог та будь завжди у курсі всіх новин та лайфхаків!

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"