Який iPhone купити наприкінці 2022 року?

Какой iPhone купить в конце 2022?

 

Хай, друзі! Ось і настав казковий грудень місяць. Час подарунків для себе та своїх близьких. Сьогодні обговоримо, який iPhone купити наприкінці 2022 року? На які моделі звернути увагу. 

Раніше визначитися з Айфон було просто: Apple щороку випускала один новий телефон, а старий прибирала з продажу. Зараз вибір більший: компанія випускає по чотири-п'ять моделей на рік, а деякі старі залишає у продажу за зниженою ціною.

2022 рік в компанії Apple як і завжди не залишив нас без новинок. На цей раз їх було аж 4. Особливо всіх здивував новенький iPhone 14 Pro Max зі своїм розумним острівком, новими кольорами, потужним чипом та підтримкою супутникового зв'язку, і здавалося б, вибір очевидний. Але не все так однозначно. Адже все ще актуальні лінійки 13 і 12. Смартфони 11 серії все ще продаються та й останній SE виглядає як мінімум цікаво. Для того, щоб відповісти на це питання, нам потрібно буде порівняти базові характеристики девайсів різних поколінь і тільки потім зробити поінформований висновок.

 

Найкращий з найкращих — iPhone 14 Pro та Pro Max

Декілька років у лінійці смартфонів Apple спостерігався невеликий застій. Два попередні покоління флагманів мало відрізнялися один від одного. Якщо ж забути про перехід на корпус з гострими гранями, то ґаджети практично не змінювалися ще з часів iPhone X.

Але iPhone 14 Pro та Pro Max все змінив. Найпотужніший та наворочений Айфон з великим екраном та максимальною автономністю. Це перша модель з новим «динамічним островом» в екрані – овальним вирізом, який змінює форму та розмір для відображення повідомлень.

iPhone 14 Pro (6,1'') та iPhone 14 Pro Max (6,7'') отримали ще більше оновлень. Вони працюють на новітньому чипі A16 Bionic, який став на 25% енергоефективнішим за попередника. А16 здатний виконувати чотири трильйони операцій на секунду з фотографією.

Вперше в історії Apple айфони отримали камеру з роздільною здатністю 48 Мп. Система камер Про-версій представлена трьома об'єктивами:

  • 48 Мп - головний модуль;

  • 12 Мп - ширококутний з кутом огляду 123 градуси;

  • 12 Мп - телеоб'єктив.

Відмінності від 14 та 14 плюс. Прошки яскравіші - пікова яскравість досягає 2000 ніт при перегляді HDR-контенту, це в 2 рази більше, ніж в iPhone 13. У Pro-версіях з'явився "Динамічний острів" - виріз, в якому знаходиться селфі-камера. Він поменшав, плюс до всього тепер він динамічний. Розробники можуть кастомізувати острів для своїх додатків.

Ще одна важлива особливість iPhone 14 Pro та Pro Max – підтримка функції Always-on-Display. Тепер екран постійно активний, ти можеш без розблокування перевірити час та наявність повідомлень.

Кому підійде такий айфон: переходити на такий ґаджет можна абсолютно з будь-якого iPhone. Ти отримаєш незвичайний досвід взаємодії з динамічним островом, чудову камеру та топову начинку на кілька років уперед.

 

Найкращий з найкращих — iPhone 14 Pro та Pro Max

 

iPhone 13 Pro/13 Pro Max. Достойна альтернатива iPhone 14/14 Plus

За традицією, Apple знімають з офіційного продажу торішні флагмани після презентації нових восени. Однак моделі ще можна знайти у продажу за дуже приємними цінами.

Цього року iPhone 13 Pro/13 Pro Max складуть конкуренцію лінійці базових моделей iPhone 14. Торішні "прошки" мають відмінну начинку (A15 Bionic) потрійний модуль 12 МП камер (ширик ƒ/1.5, надширик ƒ/1.8 і телевізор ƒ/2.8). А ще у пристрою дисплей із підтримкою технології ProMotion та частотою до 120Hz.

Кому підійде такий айфон: якщо рік випуску моделі для тебе не такий важливий, то в рамках доступного бюджету є сенс обрати саме флагман 2021 року.

 

iPhone 13 Pro/13 Pro Max. Достойна альтернатива iPhone 14/14 Plus

 

iPhone 12 Pro/12 Pro Max. Дуже хороші моделі, проте знайти їх буде складніше

У сучасних реаліях флагмани 2-річної давності є цілком бадьорими ґаджетами, які без проблем прослужать ще щонайменше 3-4 роки.

До переваг смартфонів можна віднести досить потужну начинку: A14 Bionic, 6 ГБ оперативної пам'яті та накопичувач від 128 ГБ. Смартфон має хорошу 12 МП камеру (ширик ƒ/1.6, надширик, ƒ/2.4 та телевізор ƒ/2.0). Модель 12 Pro Max може похвалитися відмінною автономністю (ємність акумулятора 3687 мАг). На жаль, ґаджети не отримали технології ProMotion і адаптивну частоту до 120 Гц. В іншому це цілком робочий варіант для багатьох користувачів.

Кому підійде такий айфон: тим, кому не важливо отримати ґаджет з екраном 120 Гц, але потрібна хороша камера з телевізором і LiDAR.

 

iPhone 12 Pro/12 Pro Max. Дуже хороші моделі, проте знайти їх буде складніше

 

iPhone 11 – дешево й сердито. Найкращий вибір, якщо твій бюджет обмежений в 2022 році

Базовий смартфон 2019 зараз зайняв місце "народного" смартфона Apple. Він має досить приємний цінник і при цьому має основні відмінні риси актуального покоління смартфонів Apple: безрамковий дисплей, Face ID і яскраві варіанти забарвлення. Пристрій ще можна знайти у продажу і на вигляд він буде виглядати в рази краще актуального iPhone SE 2022.

З переваг моделі: дизайн та система розблокування по обличчю користувача, дисплей з діагоналлю 6.1″ (більше ніж у лінійці iPhone 11 Pro та iPhone XS), гарна автономність завдяки ємній батареї (3110 мАг).

До недоліків слід віднести вже не новий процесор A13 Bionic і LCD матрицю з більш товстими рамками. А ще в такому смартфоні, з великою ймовірністю, скоро доведеться міняти акумулятор.

Кому підійде такий айфон: ґаджет є гарною альтернативою для iPhone SE 2022 для тих, хто хоче отримати більш сучасний смартфон. Пристрій підтримує останні оновлення iOS та більшість програмних фішок.

 

iPhone 11 – дешево й сердито. Найкращий вибір, якщо твій бюджет обмежений в 2022 році

 

Новий чи вживанний, маленький чи великий, білий чи чорний, в розстрочку чи за готівку – великий вибір iPhone в інтернет-магазині fopi.ua. Читай Fopi Блог та будь завжди в курсі техно новинок.

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"