Що нового в iOS 16?

Операційна система iOS 16 вийшла 12.09.2022 і стала доступною для всіх Айфонів, починаючи з iPhone 8. Система тестувалась протягом трьох місяців і, нарешті, Apple показала світу велике оновлення, яке включає в собі нові функції редагування, настроюваний екран блокування та багато іншого. Зібрали для тебе основні оновлення та ті, що ти міг не помітити.iOS 16 дата виходу

Персоналізація замкненого екрану

Якщо натиснути та утримувати заблокований екран, знизу з’явиться дві кнопки “Налаштувати” та “+”. Відтепер, можна додавати декілька заблокованих екранів та персоналізувати їх. Apple додала можливість створювати шпалери з ефектом глибини, додавати віджети та настроювати шрифти та кольори тексту на екрані блокування. Також, можна створити екран зосередження, персоналізувавши його особисто під себе. Нова галерея Lock Screen має низку опцій. Ти можеш вибрати інтелектуально запропоновану фотографію зі своєї особистої бібліотеки, яка чудово виглядатиме на екрані блокування, або динамічний набір фотографій, які перемішуються протягом дня. Колекції Apple включають культові зображення від Apple; шпалери Pride та Unity; шпалери Weather, щоб побачити живі погодні умови в міру їхньої зміни протягом дня; та астрономічні шпалери для видів на Землю, місяць та сонячну систему. Користувачі також можуть створювати унікальні дизайни зі своїми улюбленими емодзі та колірними комбінаціями, а за допомогою кількох екранів блокування користувачі можуть перемикатися між своїми обраними за допомогою одного скидання. А нові віджети на екрані блокування дозволяють легко отримати корисну інформацію з першого погляду, таку як:  майбутні події календаря, рівні заряду батареї, сигнали тривоги, часові пояси, прогрес кільця активності та багато іншого.

iOS 16 новий екран

Повідомлення тепер накопичуються знизу, але ти можеш також налаштувати їх відображення. Зробити накопичення під годинником, як раніше, вже не вийде.  iOS 16 оновлені сповіщення

Live Text та вилучення заднього плану з фото

Лайв Текст тепер має більше можливостей: текст можна перекладати, одиниці виміру переводити в інші загально відомі, також можна конвертувати валюту на фото або відео через одне натискання, а також, тепер є підтримка української мови, що дуже круто.

В один дотик обріж фотографію: торкнись та утримуй елемент на фото поки він не заблищить, після чого можна вставити елемент в повідомлення або публікацію.iOS 16 як вирізати фото

Розширені можливості повідомлень

Якщо ти зарано надіслав повідомлення або передумав, або помітив помилку - ти можеш скасувати надсилання або редагувати текст. Тепер як у месенджерах. Також можна помітити повідомлення не прочитаним, якщо у тебе немає часу відповісти одразу і повернутись до нього пізніше. Додаток “Пошта” також отримав деякі оновлення: листи можна надсилати за таймером, з’явилась можливість створити нагадування для листів, до яких треба повернутись пізніше та можна зовсім відкликати надісланий лист.

iOS 16 редагування повідомлень

Еко-зарядка на iPhone з iOS 16

Також Apple анонсували оновлення iOS 16, яке буде вмикати функцію Clean Energy Charging. Судячи з чуток від інсайдерів, еко-зарядка буде оптимізовувати час заряджання і завдяки цьому зменшувати вуглецевий слід iPhone.

Які ще оновлення на iOS 16?

Додаток “Погода” отримав деякі оновлення: тепер можна подивитись погодинний прогноз погоди на наступні 10 днів, де детально вказується у який час доби буде найнижча і найвища температура. Також, твій Айфон тепер може попереджувати тебе про складні погодні умови, якщо дати йому відповідний дозвіл до визначення точної геолокації. Смартфон буде попереджувати тебе про дощ або сніг.

Додаток "Health" також отримав нові можливості - додає ліки, дозволяючи тобі зручно створювати та керувати списком ліків, створювати розклади та нагадування, а також відстежувати свої ліки, вітаміни чи добавки.

Також, тепер при спробі підключення підроблених AirPods, твій Айфон буде показувати попередження про копію. Ти все одно зможеш підключити навушники, але точно будеш знати оригінальні вони чи ні.iOS 16 налаштування навушників

 

Які Айфони підтримують iOS 16?

Як ми вже казали вище, iOS 16 стала доступною для всіх користувачів iPhone, починаючи з Айфону 8. Але багато користувачів досі сумніваються, чи варто оновлювати систему на iPhone з А11 чипом. А що ти думаєш про велике оновлення iOS? Поділись своєю думкою в коментарях!


 

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"