MacBook Pro на чипі Apple M2

Компанія Apple провела захід  WWDC 2022, на якому був представлений оновлений MacBook Pro 13-дюймів з новим чипом Apple M2.

Найновіший чип M2 забезпечить підвищення продуктивності процесора на 18% для останнього 13-дюймового MacBook Pro, а також підвищення продуктивності графічного процесора на 35%.

Продуктивність

MacBook Pro 2022 поставляється з новітнім чипом M2. Хоч новий процесор, як і раніше, побудований на тій же 5-нанометровій архітектурі, що і процесор M1, Apple змогла втиснути ще чотири мільярди транзисторів на чип, що призвело до 20 мільярдів транзисторів, це забезпечує помітне підвищення продуктивності.

Apple M2 містить таку ж кількість ядер процесора, як і M1 - вісім ядер,  хоча продуктивність збільшилась на 18%. Це говорить про те, що 13-дюймовий MacBook Pro буде швидшим і плавнішим, ніж його попередник.

Кількість графічних ядер – збільшилось з 8 до 10. З можливістю двох нових ядер графічного процесора та покращеною їх архітектурою, Apple стверджує, що продуктивність графіки збільшилася на 35%. Це дуже сподобається тим, хто хоче ноутбук для створення контенту.

MacBook Pro M2 оснащений 8 ГБ оперативної пам'яті (можна налаштувати до 24 ГБ) та SSD-накопичувачами ємністю 256 ГБ та 512 ГБ (налаштовується до 2 ТБ).

Також в ноутбук установили батарею на 58,2 Ват-годин, що забезпечує перегляд відео до 20 годин.

Медіа-двигун

Високопродуктивний медіа-двигун на M2 підтримує кодування та декодування ProRes. Таким чином, ви можете відтворювати та редагувати до 11 потоків відео 4K ProRes і до 2 потоків відео 8K ProRes, включаючи відео 4K ProRes, зняте на iPhone 13 Pro і конвертувати проекти в ProRes до 3 разів швидше, ніж раніше.

Безпека

Чип M2 і macOS забезпечують MacBook Pro безпеку та функції конфіденційності, які є найкращими в своєму класі. Завдяки вбудованому захисту від зловмисного програмного забезпечення та вірусів, свободі вибору, чим ви ділитеся та як ви цим поділитеся, а також функціях на рівні процесору, як-от Touch ID та Apple Pay. Він створений для захисту вашої конфіденційності та даних на кожному етапі.

Дотик до сенсора миттєво розблокує ваш Mac, а натискання — блокує його. Використовуйте свій відбиток пальця, щоб купувати програми або отримувати доступ до таких речей, як заблоковані документи чи системні налаштування, не вводячи повторно пароль. А коли ви здійснюєте купівлі в Інтернеті за допомогою Apple Pay, Touch ID автоматично заповнює вашу інформацію про доставку та платіжну інформацію, не повідомляючи дані вашої картки.

Камера

Завдяки M2, камера FaceTime HD використовує всі переваги нового процесора, тож ви будете чудово виглядати під час відеодзвінків. Незалежно від того, чи проводите ви нараду, ведете підкаст або спілкуєтеся з друзями та родиною, мікрофони студійної якості забезпечать вам чітке та голосне чуття.

Дизайн

MacBook Pro оснащений 13,3-дюймовим дисплеєм Retina зі світлодіодним підсвічуванням і поставляється у двох кольорах: сріблястий і "сірий космос".

Також новинка оснащена веб-камерою 720p та клавіатурою Magic Keyboard з підсвічуванням та зручним Touch Bar останнього покоління MacBook Pro.

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"