Чим відрізняються iPhone 14 Pro та 13 Pro

Якщо ти  давно думаєш оновити свій смартфон, то ця стаття саме для тебе. Сьогодні ми обговоримо:

  • Що нового в Pro серії 2022 року

  • Чи варто переходити на iPhone 14 Pro (Max), якщо в тебе iPhone 13 Pro (Max)

  • Чи варто переходити, якщо в тебе 12 Pro 

  • Коли краще купувати 14 Pro

  • Чи впадуть ціни на 13 Pro серію 

  • Робимо висновки

 

Чим відрізняються iPhone 14 Pro та 13 Pro

 

Що нового в Pro серії 2022 року

Перша помітна зміна дизайну моделей iPhone 14 Pro - це дисплей. Чубчик на екрані буде замінений на виріз у вигляді пігулки, в якій розміщені компоненти ідентифікатора обличчя та другий круглий виріз для передньої камери.

Apple перемістила датчик наближення за дисплеєм і тепер сповіщення з’являться з нового "пігулки". Компанія називає цю систему “Dynamic Island”.

Як iPhone 14 Pro, так і 14 Pro Max мають функцію Always On Display. Це дозволяє відображати таку інформацію, як нагадування, час, події календаря та погоду на екрані, при цьому сам дисплей перебуває у вимкненому стані. Завдяки цьому зберігає заряд батареї і не вимагає зайвого разу брати в руки телефон.

Усередині моделей iPhone 14 Pro є чип Apple A16 Bionic, зосереджений на енергоефективності, дисплеї та камері. Шестиядерний центральний процесор, на 40% швидший конкурентів, а п'ятиядерний графічний процесор підходить для ігор та програм з інтенсивною графікою і здатний виконувати майже 17 трильйонів операцій на секунду.

Вперше в історії в iPhone буде 48-мегапіксельна камера. Вона має майже вдвічі покращені можливості знімків в умовах слабкого освітлення, використовуючи чотирипіксельний датчик з діафрагмою f/1,78 та фокусною відстанню 24 мм.

Що нового в iPhone 14 Pro

Чи варто переходити на iPhone 14 Pro (Max), якщо в тебе iPhone 13 Pro (Max)

Перш за все, є кілька речей, які потрібно враховувати при виборі між iPhone 13 Pro та iPhone 14 Pro, головним фактором є камера. І варто зазначити, що останнє оновлення Apple показало найбільші вдосконалення задньої камери iPhone з моменту виходу iPhone 6S ще в 2015 році.

Ось основні відмінності камер 13 Pro та 14 Pro

Як видно з таблиці вище, основні відмінності камер iPhone 13 Pro від iPhone 14 Pro пов'язані з основною камерою - гігантський стрибок з 12 до 48 мегапікселів, що може бути вирішальним фактором для багатьох і воно того варте. Зазначивши, що телеоб'єктив практично такий самий як і надширококутна камера, за винятком трохи більшої апертури 1,8 на iPhone 13 Pro.

 

Чи варто переходити, якщо в тебе 12 Pro?

Якщо ти полюбляєш щось нове, технологічне і довго хотів оновити свій ґаджет, то відповідь, безумовно, так. Однак давай детальніше проаналізуємо, чим відрізняється iPhone 14 Pro від iPhone 12 Pro?

  • Більша частота відображення оновлення – 120 Гц

  • Показує 36% найкращі показники в орієнтовному антуту

  • Більш сучасна версія Bluetooth (v5.3)

  • Камера має оптичний масштаб 3x

  • Він оснащений більш місткою батареєю - 3200 проти 2815 мАг

  • Використовує більш швидку пам'ять LPDDR5

  • 16% швидше в однокольовому тесті Geekbench 5 - 1886 та 1620 балів

Чи варто переходити на iPhone 14 Pro

 

Коли краще купувати 14 Pro. 

Хочемо розповісти тобі невеличку таємницю, як працює цінова політика стосовно нових ґаджетів. В усіх магазинах ти можеш бачити великі ціни на нові моделі, але з кожним тижнем вони падають на кілька доларів. Це пов'язано з невеликою кількістю ґаджетів та великий попит на новий iPhone. Згодом ціни після Нового року стабілізуються.

Та якщо ти просто хочеш новий iPhone і немає мети заощадити, то слід звернути увагу на нові моделі 14 -ї серії– чому б не отримати більше за ті самі гроші?

Чи впадуть ціни на 13 Pro серію.

На практиці минулих років падіння ціни минулої серії буде незначним 50-100 доларів. Але якщо ти дійсно хочеш заощадити гроші, тоді зверни свою увагу на вживані моделі.

До того ж, в нас є зручна послуга Fopi Trade-in – це обмін старої техніки Apple на будь-яку нову в нашому асортименті. Це дуже зручно і вигідно, оскільки витрачати час на моніторинг ринкової ціни, дзвінки, відправку або зустріч з покупцем, щоб самостійно продати техніку Apple, тобі не доведеться. 

Все це можна зробити в інтернет-магазині fopi.ua і менш як за 30 хвилин обміняти свій пристрій на кращий та новіший, сплативши лише різницю у ціні будь-яким зручним для тебе способом - готівка, картка або розстрочка. Більше деталей  тут!

Отже слідкуй за новинами в нашому блозі, щоб дізнатися про нові товари та сприятливі ціни.
 

Додати коментар

Ви повинні заповнити "Ім'я"

Ви повинні заповнити "Коментар"